01 Април 2020сряда18:43 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимка Борис Марков

Антифашисти от Европа се обръщат с декларация към властта у нас

/ брой: 26

автор:Велиана Христова

visibility 668

Декларация до властите в България приеха членовете на Обществения съвет на антифашистите у нас, формиран от Българския антифашистки съюз, над 30 партии и обществени организации, включително БСП, Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Съюза на военноинвалидите и др. Документът призовава властите да признаят дейците на Съпротивата в страната като част от световната антифашистка борба, както това е в другите европейски страни (декларацията очаквайте в броя в понеделник).

Темата на заседанието бе борбата у нас и в Европа срещу настъпващия неофашизъм. Приетата декларация се огласява като документ на ХVІІІ конгрес на Международната федерация на борците от Съпротивата (ФИР), чиято делегация с ръководител Вилмош Ханти и представители на Унгария и Словакия участва във форума. Сред изказалите се вчера бяха проф. Васил Проданов, проф. Искра Баева, Велислава Дърева, Трифон Митев, Георги Пирински, Стефан Досев и др. Председателят на БАС в София Борис Цветков посочи десетки факти от българската държавна практика в последните години за подмяна на историята, оневиняване и дори героизиране на фашизма и неговите привърженици у нас, очерняне на дейците на Съпротивата. Според проф. Проданов основна причина за настъпването на неофашизма в света е бедността.

Шефката на парламента Цвета Караянчева е отказала да приеме делегацията на ФИР. Гостите ще се срещнат днес в НС с депутати от БСП.  

КЕВР утвърди цената на газа: по-ниска с 42%

автор:Дума

visibility 36

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 553

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1300

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 215

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ