28 Септември 2022сряда06:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западната половина от страната ще превали. Вятърът ще остане от запад-югозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 24°. Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западната половина от страната ще превали. Вятърът ще остане от запад-югозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 24°.

Ароматизирана с вино сол предизвиква сетивата

/ брой: 277

автор:Силвия Шопова

visibility 1234

Сол, ароматизирана с вино, изкушава ценителите на добрата кухня в столичен ресторант. Екзотичната на вид подправка с цвят на презряло грозде събужда любопитството на гурме ценителите. А носталгията по отминалото лято е послужила за вдъхновение на новото меню и винената листа на изискания "Shades of Red" на Гранд хотел София. Младият сомелиер Слави Райчев уточни, че е посветил 3 месеца за изготвянето й. Той подчерта, че акцентира на българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители, като съотношението им към вносните е 70 към 30 на сто.
За ценителите на кулинарията е подбрана специална селекция говеждо месо от цял свят - американско от породата "Блек Ангъс", австралийско Уагаю - Кобе стил, и аржентинско бонфиле или рибай стек. Те се предлагат на малко места в София, подчерта главният готвач Жоро Иванов. Той представи 3 ястия с дивеч - печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони  от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки. В менюто с подчертано средиземноморски привкус акцент е предлагането на цели риби. Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.
Сетивата ще бъдат предизвикани и с шоколадов или лимонов тарт, чийзкейк и шоколадов мус за десерт. А традиционната отлежала сливова ракия може да бъде нетрадиционен финал на среща в уютна атмосфера със стари приятели.
 

Банки отново вдигат таксите

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 187

Еврото и лирата рекордно евтини спрямо долара

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 187

Внасяме все повече картофи

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 187

Опасно лошо време в Гърция заради циклона Богдан

автор:Дума

visibility 163

Крайната десница печели в Италия

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 187

България ще приеме до 150 мигранти от Кипър

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 187

Предупреждения на САЩ към Русия

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 187

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ