30 Април 2024вторник13:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ароматизирана с вино сол предизвиква сетивата

/ брой: 277

автор:Силвия Шопова

visibility 1403

Сол, ароматизирана с вино, изкушава ценителите на добрата кухня в столичен ресторант. Екзотичната на вид подправка с цвят на презряло грозде събужда любопитството на гурме ценителите. А носталгията по отминалото лято е послужила за вдъхновение на новото меню и винената листа на изискания "Shades of Red" на Гранд хотел София. Младият сомелиер Слави Райчев уточни, че е посветил 3 месеца за изготвянето й. Той подчерта, че акцентира на българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители, като съотношението им към вносните е 70 към 30 на сто.
За ценителите на кулинарията е подбрана специална селекция говеждо месо от цял свят - американско от породата "Блек Ангъс", австралийско Уагаю - Кобе стил, и аржентинско бонфиле или рибай стек. Те се предлагат на малко места в София, подчерта главният готвач Жоро Иванов. Той представи 3 ястия с дивеч - печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони  от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки. В менюто с подчертано средиземноморски привкус акцент е предлагането на цели риби. Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.
Сетивата ще бъдат предизвикани и с шоколадов или лимонов тарт, чийзкейк и шоколадов мус за десерт. А традиционната отлежала сливова ракия може да бъде нетрадиционен финал на среща в уютна атмосфера със стари приятели.
 

Фалшификации заради министерски пост

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 82

Българите намаляват и застаряват

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 82

Намаляват и браковете, и разводите

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 82

За 9 месеца нищо не е свършено по участъци 7 и 8 на "Хемус"

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 82

Пускането на терминала в Александруполис се отлага

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 82

Външният дълг надхвърли 44% от БВП

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 82

Терминал 3 на летището ще започне да се строи през 2026 г.

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 82

Педро Санчес остава на поста

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 82

В Словения от кенчета правят планински заслони

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 82

Кипър е първенец по депортиране на мигранти

автор:Дума

visibility 183

/ брой: 82

Накратко

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 82

Безчинствата на промяната

автор:Александър Симов

visibility 216

/ брой: 82

Медийна несвобода

автор:Йото Пацов

visibility 199

/ брой: 82

Недопустимо разделение в армията*

автор:Евгени Генов

visibility 177

/ брой: 82

Остава ли място за мир?

visibility 164

/ брой: 82

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ