24 Юли 2021събота04:30 ч.

Арт и технология със среща в Сърбия

Над 40 гост-артисти и лектори, 15 уъркшопа, 30 лекции, прожекции и пърформанси представя второто издание на форума за дигитални медии "Resonate" в Белград

/ брой: 25

автор:Силвия Шопова

visibility 1183

Изкуство и технологии си правят среща за втори път на "Resonate" 2013. Фестивалът на дигиталните медии ще се проведе от 21 до 23 март в Белград. След успеха на първото си издание миналата година събитието отново ще събере на едно място изтъкнати световни артисти, пред които ще открие възможността за участие в задълбочен дебат за мястото на технологията в изкуството и културата.
Чрез мултидисциплинарен подход, обхващащ области от софтуерното инженерство до визуалните изкуства, "Resonate" създава връзка между на пръв поглед различни сфери на изкуството. В рамките на 3 дни фестивалът ще разгледа регионалната и европейската ситуация в дигиталната култура. Над 40 гостуващи артисти и лектори, 15 уъркшопа, 30 лекции, прожекции и пърформанси ще представят най-актуалните тенденции в съвременната креативна индустрия.
Главната цел на фестивала е да създаде платформа за обмяна на опит и информация, споделяне на знания и обучение. "Resonate" е уникален като комбинацията от хора, които са отговорни за съществуването му - художници, технолози, артисти, програмисти, продуценти и режисьори. Целта на екипа е да покаже, че бъдещето е в ръцете на тези, които се осмеляват да експериментират, на любопитните и жадните за знания и опит. Организаторите вярват, че обмененият опит вдъхновява, мотивира и въвлича нови поколения творци в съвременните тенденции без закъснението, характерно за нашите ширини през изминалите десетилетия. Посетителите ще имат възможност да свържат практическото приложение на технологията със солидна теоретична основа и по този начин да изградят цялостна картина за технологичните процеси и креативните стратегии, които определят възможностите за художествено изразяване.
Билети и повече информация има на адрес http://www.resonate.io.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 184

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 140

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 240

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 140

Нови бежански вълни в Северна Африка

автор:Дума

visibility 1659

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1331

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 505

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 228

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 328

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ