17 Юни 2024понеделник04:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бъчваров готви специални ястия за съборяните на Свети Константин

автор:Дума

visibility 147

Община Пещера покани известния майстор кулинар Ути Бъчваров. Той е специален гост на V Национален фолклорен събор на народното творчество Свети Константин 2021. На “Широката поляна” Ути и екип майстори- готвачи ще приготвят рекордно кюфте и печено свинско на място.

Десетки курортисти и гости на събора се събраха за да наблюдават кулинарната атракция. Свинското месо възлиза на цели 95 кг. То бе обработено със завидна бързина от майстора на черпака, нагизден в подобаваща балканска премяна. Специални подправки ще придадат неповторим вкус на месото, което ще се изпече на скара от дървени въглища. За да бъде червено и хрупкаво месото бе обилно наръсено със захар.

30 кг. неовкусена свинска кайма ще се превърне в кюфте предназначено за гостите на Свети Константин.

Салатата за двете ястия е приготвена от 60 кг. зеле, 10 глави целина, 20 връзки магданоз, 10 кг. краставици, 5 кг. моркови, 10 л. олио, 5 л. оцет и 5кг. сол.

Присъстващите научиха какви подправки придават неповторим вкус на печивата и салатата. По-късно Ути ще приготви 1 000 порции за най-изгладнелите зрители на събора. На събора продължават да се вият кръшни български хора, Балкана ехти от български народни песни, а от скарата на Ути ухае на майсторски сготвена вкусна храна.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1318

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1228

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 1155

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 1111

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1418

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1334

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1466

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1331

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ