13 Април 2021вторник13:39 ч.

Български бизнес в Лондон

/ брой: 98

автор:Никола Филипов

visibility 2184

Българите в Лондон не мият коли и тротоари като албанците и не товарят и разтоварват камиони като румънците. Е, може да има и такива, но те ще са по-скоро изключение. В Лондон находчивите българи непрекъснато търсят свободни пазарни ниши и развиват свой успешен бизнес. Само строителните компании и счетоводните кантори, основани и ръководени от българи в Лондон, са навярно стотици на брой. Тук се пекат и български баници и хляб, произвеждат се български кебапчета и наденички, има дори български ателиета за злато, сребро и бижута... А броя на интернет специалистите българи, които работят из банките и офисите на лондонското Сити, никой не знае. 

Тези дни в сърцето на финансовия център в Лондон, в забележителната и известна сграда на Канари Уорф, бяха връчени първите български бизнес награди за 2019 г. Инициативата за това мероприятие принадлежи на две български бизнес дами - Ирена Сиракова и Деси Колева, които години наред развиват успешно свой бизнес в Англия. Ирена Сиракова има билкова онлайн аптека и е основала Агенция за дигитален маркетинг. Работи и като холистичен терапевт и е художничка и поетеса с отпечатани вече две свои стихосбирки. Деси Колева също е сериен предприемач, съучредител е на успешна счетоводна фирма в Лондон и основател на фабрика за месо и детски храни. А двете са колежки като директори в United Business Federation.

Гостите на събитието бяха посрещани по стар български обичай - с пита и мед, от младеж и девойка, облечени в български национални носии. И самата бизнес среща започна с българска народна песен и танц на импровизирана сцена. Встъпителното слово за "добре дошли" и "успешна среща" бе прочетено от Деси Колева, а Ирена Сиракова сподели свои мисли по този повод:      "Основната цел на това мероприятие е да обединим българския бизнес, да покажем, че има много работливи, талантливи и успешни хора, които се справят с предизвикателствата в страната и допринасят за икономиката й. Искаме да обединим българските бизнеси да си сътрудничат повече и да работят заедно. Конкурсният формат насърчава развиващите свой бизнес българи, като ги възнаграждава за тяхната упоритост, постоянство и предприемачески дух. Виждаме,че българите могат да успеят навсякъде по света, допринасяйки за икономиката на страната приемник и за популяризирането на България, на  българските стоки и услуги." 

Бизнес мероприятието бе уважено от близо двеста души. Бяха раздадени награди в 24 категории, сред които за най-успешен предприемач на годината, за малък, среден и голям бизнес, за интернет бизнес на годината, образователна дейност и др. Бяха връчени обаче и награди на клиентите и публиката, които в някои категории съвпаднаха с мнението на журито. Организаторите призоваха повече български бизнеси във Великобритания да добият смелостта и се включват в този формат, защото това е и въпрос на престиж. Наградите в Англия се ценят много и отварят нови врати. На церемонията не бяха просто връчени награди на победителите. Тя им даде възможност да празнуват собствените си успехи и да получат признание от другите бизнес участници. 

Сред спечелилите двата приза - награда на журито и на публиката, бяха: London Music Box - това е музикална академия по пиано за деца аутисти; Mariella Blago Consultancy - компания за дигитален маркетинг с изключително добри отзиви от клиентите; Shindojo Karate Club London - школа за обучение по карате на българчета предимно с много на брой награди и медали от първенства в различни европейски държави; HIP CURVE - бранд за дамска мода на дизайнерката Пепи Семерджиева; GND MOTORS - авто- и мотосервиз; TOP REMOVALS - компания с над 1 000 000 (милион) паунда годишна печалба, и др. 

"Всички те са безспорни победители в категориите си, тъй като развиват своя бизнес по успешен модел с високи стандарти на брандиране и обслужване на клиентите си" - каза Ирена Сиракова.  

Радев свиква Народното събрание на 15 април

автор:Дума

visibility 116

COVID-19: Продължава спадът на настанените в болница

автор:Дума

visibility 111

Най-висока смъртност у нас от един век

автор:Дума

visibility 416

/ брой: 71

Над 40% срив в приходите на хотелиерите

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 71

Бизнесът очаква 15,5% спад на инвестициите в промишлеността

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 71

Авиацията поиска от парите за концесията на летището

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 71

"Български пощи" алармират за нова измама

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 71

Искат оставката на Шарл Мишел заради "Дивангейт"

автор:Дума

visibility 88

Израел с диверсия в ирански ядрен обект

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 71

Сърбия разтревожена от база на Косово

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 71

Възходът на Остап Бендер

автор:Велиана Христова

visibility 337

/ брой: 71

С обич за сънародниците ни в чужбина

visibility 175

/ брой: 71

Тотю Бакалов на 94 години!

автор:Дума

visibility 166

/ брой: 71

Датата

автор:Дума

visibility 130

/ брой: 71

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ