27 Май 2020сряда13:50 ч.

DJ Oskar не може да стои безучастен към мъката на другите

Български диджей помага на социално слаби жени

В рамките на благотворителната кампания артистът ще прави онлайн концерти за събиране на средства

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 193

DJ Oskar стартира благотворителна кампания в помощ на нуждаещи се жени и майки в България, които не могат да си позволят стоки от първа необходимост.

"Всеки ден чета за социално слаби жени, които сами се справят с живота и отглеждането на децата си. Как не могат да си купят храна, защото нямат доходи. Не мога да стоя безучастен към тази мъка", сподели артистът.

Изпълнителят от ефира на Фен ТВ подема кауза за подпомагане на такива жени. Всеки ден DJ Oskar ще прави онлайн концерти в своята фейсбук страница, чрез които ще събира финансови средства за най-уязвимите. Марти Борисов, както е истинското име на диджея, ще предостави банкова сметка, в която парите да постъпват, а след това, чрез мрежа от доброволци, ще доставя пакети с продукти от първа необходимост на жени, които нямат средства. Нуждаещите се ще получават брашно, макарони, олио, захар, варива и други храни от първа необходимост.

"Настанаха тежки времена. Някои хора ги наричат вълчи. Аз не искам да стигам чак до такива тежки думи. За мен човек не е сам, има хора, които могат да му помогнат. И аз искам да съм точно от хората, които помагат. Затова се реших на тази стъпка", коментира DJ Oskar.

В инициативата на изпълнителя са се включили 10 жени доброволки от ромски, турски и български произход, обединили се около каузата. Те ще закупуват продуктите и ще ги разнасят на нуждаещите се. За DJ Oskar обаче е изключително важно въпросът да не се политизира и приема като малцинствен. Певецът иска да помага на жени от цяла България без оглед на социален статус, етнос, религия или националност.

Изпълнителят се надява кампанията да има успех и да се разрасне, а след време да се подкрепят и жени, които имат и други затруднения и се борят със зависимости и наркомании.

В страницата на изпълнителя във фейсбук - DJ Oskar - можете да подавате сигнали за нуждаещи се жени или да се включите като доброволец. А ако искате да направите финансово дарение, можете да го направите в банковата сметка на името на съпругата на DJ Oskar:

Ангелина Христова Ангелова

BE95 3770 9709 9158

ING Bank

Rue Dupont 37 1030 Bruksel

Основание за плащане: Помощ за жени в нужда

Гърция отваря въздушните си граници

автор:Дума

visibility 123

Първа оставка в британското правителство

автор:Дума

visibility 235

На 1 юли Израел анексира палестински територии

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 98

Китай е удвоил делата срещу корупцията

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 98

МЕЛОДИЯТА

автор:Анжел Вагенщайн

visibility 334

/ брой: 98

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ