30 Май 2020събота00:20 ч.

Антология

Публицистика

Българският читател губи българския писател

/ брой: 41

visibility 373

Катя Янева

Голяма работа! То и обратното е вярно - горкият български писател си губи любимия български читател, а да търси чужди - вятър работа! Картинката е сърцераздирателна - единият пред лампа жумеща пише ли пише, да му се неначуди човек, и с компютъра прави същото; другият, омотан в мрежата, комуникира ли, комуникира с каквото му падне, ориентирайки се слепешката в ценностите на новото време, без окуражителни попадения. И единият, и другият - видимо изтощени. Недоволни от света, от себе си... И нещастни, според последните световни проучвания.

Можем да съчувстваме и на българския читател, и на българския писател, а и на българския парламент, който е претоварен от отговорности, та и с черешката на тортата - закон за българския език. Сега няма какво прекомерно да взискваме от българския парламент, защото все пак чуваме, че там се говори на български, заслушаме ли се, разбираме, че в редица изявления, речи и реплики-дуплики родният ни език е доведен до съвършенство. Значи там обичат нашата реч омайна, сладка и я практикуват. Оставят ни и нас спокойно, без забрани и ограничения, да я ползуваме някак си, всеки - както намери за добре, да я обогатяваме и разкрасяваме според възможностите си. И като продължим да съчувстваме и на българския читател, и на българския писател, горкия, нека се повгледаме и в единия, и в другия. Те пък толкова перфектни ли са в създалата се ситуация!

Най-напред писателят! Нашите читателски уважения!

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 844

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 435

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1410

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 432

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ