20 Февруари 2020четвъртък21:05 ч.

Българският крах

/ брой: 231

автор:Валентин Георгиев

visibility 881

  • Съвместната българо-македонска комисия, която трябваше да изчисти исторически и образователни въпроси между двете страни, прекъсва работата си за 6 месеца, поради липса на какъвто и да е напредък. Провалът бе напълно очакван и осветли предателството на българските власти, които зад паравана й се опитаха да заглушат общественото недоволство и възмущение от това, което вършат месеци наред. Отказът от идентичност, отстъплението от историята ни, които бяха прокарани от Бойко Борисов и патриотите, за да се угоди на американския план за Балканите, с нищо не промени отношението на Скопие. Неговите претенции продължават агресивно да растат. Вече се оспорва дори уж постигнатия компромис за Гоце и за цар Самуил като български владетел. 
  • Впрочем, отказът на ЕС да започне преговори за членството на Северна Македония няма нищо общо с яловите заплахи на София за вето и с лафовете, че то едва ли не ще зависи от нея. Както няма да зависи и предстоящият прием на страната в НАТО, въпреки антибългарското й поведение. Точно обратното - това ще даде импулс на Скопие да предявява още и още претенции, а България ще трябва да се съобразява с "новите балкански реалности", налагани отвъд Океана. Утре евроатлантическата политкоректност ще наложи и използването на "македонски език" като работен в структурите на ЕС, а България ще "духа супата". И току виж някой ден се появят и териториални претенции към Пиринския ни край. Няма как да бъде другояче, след като страната ни е само един лакей, изпълнител на решения, наложени отвън. 
  • Инак, всеки може да се запознае с гръцко-македонския договор и да го сравни с нашия. Разликата е в нивото на политиците, които са ги съставили - първият е в интерес на Атина, вторият - в интерес на Скопие. Продажници сме имали и преди, но като сегашните, превърнали историята ни в обект на измислени в лъжа преговори - никога. 

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 45

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 44

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 70

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 35

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 38

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 36

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ