29 Септември 2020вторник11:37 ч.

Българският крах

/ брой: 231

автор:Валентин Георгиев

visibility 1642

  • Съвместната българо-македонска комисия, която трябваше да изчисти исторически и образователни въпроси между двете страни, прекъсва работата си за 6 месеца, поради липса на какъвто и да е напредък. Провалът бе напълно очакван и осветли предателството на българските власти, които зад паравана й се опитаха да заглушат общественото недоволство и възмущение от това, което вършат месеци наред. Отказът от идентичност, отстъплението от историята ни, които бяха прокарани от Бойко Борисов и патриотите, за да се угоди на американския план за Балканите, с нищо не промени отношението на Скопие. Неговите претенции продължават агресивно да растат. Вече се оспорва дори уж постигнатия компромис за Гоце и за цар Самуил като български владетел. 
  • Впрочем, отказът на ЕС да започне преговори за членството на Северна Македония няма нищо общо с яловите заплахи на София за вето и с лафовете, че то едва ли не ще зависи от нея. Както няма да зависи и предстоящият прием на страната в НАТО, въпреки антибългарското й поведение. Точно обратното - това ще даде импулс на Скопие да предявява още и още претенции, а България ще трябва да се съобразява с "новите балкански реалности", налагани отвъд Океана. Утре евроатлантическата политкоректност ще наложи и използването на "македонски език" като работен в структурите на ЕС, а България ще "духа супата". И току виж някой ден се появят и териториални претенции към Пиринския ни край. Няма как да бъде другояче, след като страната ни е само един лакей, изпълнител на решения, наложени отвън. 
  • Инак, всеки може да се запознае с гръцко-македонския договор и да го сравни с нашия. Разликата е в нивото на политиците, които са ги съставили - първият е в интерес на Атина, вторият - в интерес на Скопие. Продажници сме имали и преди, но като сегашните, превърнали историята ни в обект на измислени в лъжа преговори - никога. 

Кметовете на малки населени места искат законови промени

автор:Дума

visibility 0

Катастрофа с две жертви на пътя Велико Тървово-Габрово

автор:Дума

visibility 20

Падна първият сняг, връх Мальовица побеля

автор:Дума

visibility 180

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 184

Германия иска да ускори спирането на еврофондове

автор:Дума

visibility 281

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 686

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 330

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 439

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ