02 Юни 2020вторник19:01 ч.

Българско гражданство ще се дава за инвестиция над 2 млн. лв.

/ брой: 189

автор:Ростислава Иванова

visibility 321

Български паспорт да не се дава срещу краткотрайни инвестиции предвиждат промени в Закона за българското гражданство, одобрени от Министерския съвет. Чуждестранните предприемачи, които кандидатстват за гражданство, трябва да са вложили в икономиката ни минимум 2 млн. лв. Кандидатите за постоянно пребиваване ще получават разрешение при условие, че са закупили държавни ценни книжа за над 1 млн. лв. или са вложили 1 млн. лв. в лицензирана кредитна институция по договор за доверително управление и увеличаване на инвестицията до 2 млн. лв.

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско гражданство или на някой от следващите етапи на производството често се оказва, че инвестицията не е налична поради продажба на закупените ценни книжа, мотивира се  МС. Установени са случаи, в които при вложение чрез договор за доверително управление лицето няма банкови сметки и не е регистрирано като инвеститор в посочената от него банка. В същото време лицата, кандидатстващи за българско гражданство на това основание, го получават по-бързо и без да са длъжни да владеят български език и да се откажат от досегашното си гражданство, подчертават от правителството.

Кандидатите вече трябва да уведомяват Министерството на правосъдието при промени в обстоятелствата, свързани с българското гражданство, като представят и документи. Натурализацията ще бъде отменена, ако това не бъде изпълнено, предвижда законопроектът.

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 737

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 358

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ