09 Август 2020неделя12:42 ч.

От редактора

Бай-Ганюва България

/ брой: 12

автор:Борис Данков

visibility 1357

Нещо да ви напомнят тези думи и изрази: "Шменти капели"; "Няма кой да им насоли главите"; "С голо дупе таралеж да мачкаш"; "Всеки помияр иска да се присламчи до нас"; "Мишел Обама е много хубава жена - пипната отвред"? Нещо да ви подсказва "шибаният народ" на един министър без портфейл? Или пък "инстутуциите" на един друг министър, който не може да върже две приказки в правилен  словоред?
А ако се вгледате в жестовете и облеклото, в маниерите и поведението на нашенските управници, за кого се сещате? Да речем, като чуете махленското фамилиарничене или видите просташкото държане на ръка в джоба и разхождането по анцуг, с което нашият премиер се прочу неотдавна в Бразилия?
Ами първо на първо това си е част от просташкия лексикон на Алековия герой. Второ на второ - от неговата балканска недодяланост и непохватност, смотанящина ("Пардон, изцапах ви бохчата", "Оплескахме я", "Не ща, благодарим", "Дай ми ти на мене солунската митница"...)
Така сто и кусур години по-късно сме я докарали дотам да ни управляват Бойковци, Веждита, Цецовци, Цецки Цачеви, Симеон Дянковци, Вальо Тановци, Менди Стоянови и какви ли не още. Стигнали сме дотам да слушаме техните недодялани простотии и да търпим бетер от стадо.
А умният професор Николайчо Василев щял да възпитава и ограмотява простия народ, да го учи на домашно възпитание и интелигентност. Нямало да сваля правителството, а щял да образова народа, защото от него идвала голямата простащина в днешното ни общество. Ама ти вярваш ли си, професоре? Или си забравил оная приказка, че "Рибата се вмирисва откъм главата"? Тогава какво трябва първом да се направи? Ами да й се махне главата, да се очисти тази непорината номенклатурно-полицейска воня, която трови обществото ни с демагогията си и недодяланата простащина. Пък тогава да отваряме очите на народа, който блажено дреме и сънува как бат'Бойко ще оправи България.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 3

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 654

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1174

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ