05 Март 2021петък01:13 ч.

Безнадеждно

/ брой: 125

автор:Ростислава Иванова

visibility 1488

България преживя поредния потоп. Десетки градове и села се наводниха от прелели реки и скъсани диги, стотици къщи и дворове потънаха във вода. След стихията навсякъде остана тиня, смрад и унищожение. За Божия гняв, изливал се цяла седмица върху греховната ни и изтерзана родина, разбира се, управляващите не са виновни. Дори самият Борисов неведнъж "смирено" и "скромно" е признавал, че не е Господ, та да оправи всички проблеми и да помогне на всички нуждаещи се. Нима! Ти да видиш! Щото напоследък оставаме с друго впечатление.
Да, Борисов не врътва кранчето на голямата вода от небето, но само от него и никой друг в държавата зависи да се вземат всички превантивни мерки, за да се ограничат пораженията за хората. А такива очевидно не се вземат, властта си остава с добрите намерения и хвърлените обещания още от потопа в село Бисер. Хората около Борисов са обръгнали във властта и знаят, че хората ще поплачат, ще понегодуват и попържат по адрес на властта и накрая ще забравят. И така до следващата година, когато пак ще ни залее като из ведро, ще потопи нови градове и села и същите около Борисов пак ще обещаят "мерки". Дежавю!
Така например любимката на премиера - Румяна Бъчварова, ни осветли вчера по една телевизия за поредния "пакет" с мерки, които ще ни предпазят от бъдещи наводнения. Бившата вътрешна министърка в кабинета "Борисов" 2, която за година успя "да оправи" и МВР, и очевидно, досущ като началника си, разбира от всичко и нищо, обясни надълго и нашироко как първо по надлежния бюрократичен ред ще се сформира работна група, която щяла да умува 3 месеца, за да изготви мерките. Те пък, както се досещате, се свеждат просто до почистване на речните корита от растителност. За този проблем обаче също само се говори от години, но нищо не се прави. За който не е в час по темата, да кажем, че за това не трябват ни експерти, ни работни групи от чиновници, нито ще отнеме 3 месеца. Достатъчно е Господин Борисов да си вдигне пръста и да разпореди навред да се изпратят бригади с работници, като развърже бюджета за поне едно смислено нещо. Ние, данъкоплатците, обещаваме, да не му четем конско, че е поизтръскал хазната, за да ни предпази от пороите. Ще му искаме обаче сметка как ни е похарчил парите, щото нищо чудно и оттук да отклонят средства. Тъй и тъй Баце обича да се разпорежда авторитарно като господар и да демонстрира как спасява всички, поне веднъж, белкем, канализира вродения недостатък за ползу роду.
Пък то от обяснението на Бъчварова излезе, че от 3 месеца насам трима министри готвели план за почистване на речните корита. Разбирай, юнският потоп май ги е изненадал. Че кога ли са го чакали? Дали през горещите и сухи месеци юли и август, когато ще ги изненадат и горските пожари. Отделно се питаме щом за теорията трябват цели 3 месеца, колко ли ще отнеме физическото почистване на толкова много реки, поточета и бари в страната? Че и пари се оказа, че нямало, щото пострадалите общини заявили 700 млн. лв. обезщетения за наводненията, а държавата предвидила само 70 млн. лв. Безнадеждно!

Омбудсманът поиска прозрачно отчитане на парното

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 44

С голямо зъкъснение тръгват пари към средните фирми

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

Българската икономика е най-слабата в ЕС

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

Зоран Заев получи вот на доверие

автор:Дума

visibility 75

/ брой: 44

Защо сме най-бедни в Европа

visibility 108

/ брой: 44

Датата

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 44

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ