01 Декември 2021сряда03:34 ч.

Няколко думи

Безсилие

/ брой: 164

автор:Ралица Николова

visibility 1857

Те ни лъжат, че има мерки, ние ги лъжем, че ги спазваме. Така, къде на майтап, къде на истина, лятото минава през шеги и закачки, претъпкани плажове, препълнени ресторанти, рок фестивали с преливаща пот и бира и маски, заврени в някой джоб...
Ваксините продължават да са за "страхливите", останалите са свободни и информирани граждани, които са първи борци срещу дискриминацията. И протестират.
Служебното правителство демонстрира неадекватно и необяснимо безсилие или нежелание да се справи с кризата. Най-вероятно предпочита да се сниши и да изчака следващите управляващи да взимат непопулярни и трудни решения.
Защо?
Нали затова е служебно? Именно от него се очаква да прави това, което трябва, а не това, което ще се хареса. Или преди избори нищо не е такова, каквото изглежда?!
Областите в червената КОВИД-зона няма да налагат мерки, въпреки че те са разписани именно от този кабинет и то с обяснението, че са адекватен Национален план.
Учениците обаче отново ще учат дистанционно. Трета поредна година! Но пък "няма да затваряме бизнеси", рече няколко пъти здравният министър.
Очевидно една от причините за "незатварянето" е, че няма пари за обезщетения и помощи за пострадалите сектори. Другата, разбира се, са протестите под прозорците на Министерския съвет. Никой не ги обича преди избори.
Явно няма пари и за подпомагане на родителите, които ще трябва да останат у дома, ако учениците са онлайн. Защо ли тази тема се подритва от МОН към социалното министерство и обратно? Мълчание или мънкане. Ще има ли мерки? Няма, засега. Те работодателите са толерантни, бе единственият отговор на проф. Николай Денков.
Дали уважемите бъдещи кандидати на избори забравиха, че родителите са и избиратели. Децата са жертва вече трета учебна година. Защо нищо не се промени, след като ръкопляскаме на служебното правителство как започна да рине оборите и донесе промяната? Къде са мерките, за да може да има присъствена година - тестове, по-кратки часове, маски, лампи за дезинфекция?
Поинтересува ли се изобщо някой в МОН и в МЗ как успяха държави като Испания, с изключително тежки първа и втора вълна, да не затварят единствено училищата? Някой направи ли си труда да погледне как го правят другите с изнесени навън класни стаи дори през зимата? Направи ли се поне жалък опит да се промени учебното съдържание и да се нагоди за по-кратки часове, например?
Децата не гласуват, уважаеми кандидати на избори. Но гневът на родителите – да.
Този път безхаберието ще струва скъпо.
Безсилните днес родители утре ще са сила.

Всеки пети учител напуска през първата си година

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 231

Минеков сезира прокуратурата за тунела до Римския стадион

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 231

По-високи данъчни облекчения за родители

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 231

Топлофикациите: Парното поскъпва с над 20% от януари

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 231

Фаталният участък на "Струма" е без Акт 16

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 231

Производствените цени нараснаха с 24 % за година

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 231

Шотландия се готви за нов референдум

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 231

Русия и КНДР критикуват АУКУС

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 231

Глоба и затвор в Австрия за отказ от ваксинация

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 231

Протести в Бангладеш

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 231

Кой кара снегорина?

автор:Деси Велева

visibility 125

/ брой: 231

До Никулден не трябва да пуснем Омикрон

автор:Велиана Христова

visibility 264

/ брой: 231

Борбата за теменужките

автор:Деси Велева

visibility 273

/ брой: 231

Пенсионерска Коледа

автор:Ева Костова

visibility 296

/ брой: 231

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ