09 Август 2020неделя12:03 ч.

Библиотека възражда местни будители в изложба

/ брой: 214

автор:Дана Русева

visibility 1093

Изложба на библиотечни документи "Будителите на Добруджа", посветена на 160 г. от рождението на Райко Цончев, родолюбец и дарител, и 150 г. от рождението на свещеник Павел Атанасов, фолклорист от Добруджа, подготви РБ "Дора Габе" в Добрич по повод Деня на народните будители. Експозицията, посветена на двамата видни добруджанци, включва книги, сборници, периодични издания, фотографии, архивни документи от фонда на сектор "Краезнание".
В изложбата са намерили място множество документи, свързани с живота и делото на свещеник Павел Атанасов и Райко Цончев, описани в книги и сатии от местни краеведи. Интерес представляват произведенията на отец Павел Атанасов "Текли са девет чешми" от 1955 г., с включени добруджански народни песни, събрани, преработени и оформени от него, "Народностни материали за Добруджа", ръкописът "Из историята на Добруджа". Представени са и документи, дарени от дъщеря му Иванка Попова.
 

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 3

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 654

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1174

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ