22 Февруари 2020събота22:40 ч.

Палитра

"Бибрации" на Светлозар Захариев - дълбоко скрити в душата му

/ брой: 240

автор:Дума

visibility 351

Художник, монументалист и миниатюрист, живописец и събирач на падналите листа на нашите чувства и емоции в едно платно, наречено картина на живота ни - това е Светлозар Захариев-Заро. В новата си изложба в столичната галерия "Сезони" той ни развежда из светове, дълбоко скрити в душата му. Струва ни се само привидно, че е събрал в експозицията различни картини - жанрово и стилистично, но това е само оптическа измама, защото точката на хоризонта е само една. Веднъж достигайки я и отминавайки я, ние - наблюдателите, кацнали на крилете на художника Захариев, се отправяме отново и отново пред нов хоризонт и нова точка за достигане. Така че всичко е точно, както трябва да бъде в изкуството.

Светлозар Захариев борави фантастично с щриха. Целият образ е изграден от една единствена линия. Колоритът му е силно въздействащ и сетивен, понякога неуловим. Темите - неизчерпаеми, но сякаш тази за любовта надделява над останалите. Символите, които използва, са същите тези символи, които Негово Величество Изкуството използва през цялата си история на съществуване, но никога не могат да се изчерпят. Хамелеонът може да бъде оприличен с тях. И не само. За мен Светлозар Захариев, или както аз го наричам - Заро, е хамелеон не само в изкуството си, но и в живия живот. Може би затова ми е интересен и въздействащ. Надявам се такъв да е и за вас, зрителите, посочва Вида Пиронкова.

Франция затваря най-старата си АЕЦ

автор:Дума

visibility 48

Задържаха лидера на „жълтите жилетки"

автор:Дума

visibility 153

Гръцката полиция разби мрежа за фалшив алкохол

автор:Дума

visibility 107

Първи смъртен случай от коронавируса в Италия

автор:Дума

visibility 176

Какво разказа Еl Periodico за Борисов

автор:Дума

visibility 1151

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 1457

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 341

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 431

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ