14 Август 2020петък19:58 ч.

Бизнесът склонен за смесено работно време

/ брой: 129

автор:Дума

visibility 534

Бизнесът е готов да премине към "хибриден" модел на работа - и от дома, и от офиса, което означава, че трайно връщане в офисите след пандемията едва ли ще има. Това става ясно от  проучване на световния лидер в областта на HR решенията "Адеко Груп". То е проведено през май сред 8000 служители и топ мениджъри, които досега са работили в офис. Изследването, цитирано от economic.bg, показва, че работният свят е готов за нов "хибриден" модел на работа, като за три четвърти (74%) от анкетираните служители комбинацията от офис и дистанционна дейност е най-добрият начин занапред. Според тях най-оптималният модел на работа е прекарване на половината от времето в офиса (51%), а другата половина - на отдалечено работно място (49%). С този модел са съгласни и топ мениджърите в компаниите, като почти осем от десет (77%) от тях заявяват, че компаниите им ще получат предимство, адаптирайки се към новите работни процеси, които пандемията налага. 

"Светът на работата никога няма да се върне към нормалното, което познавахме преди да настъпи пандемията. Внезапната и драматична промяна в начина на работа ускори нововъзникващите тенденции като гъвкаво работно време, нуждата от високо ниво на емоционална интелигентност при лидерите и преквалификация, до такава степен, че те вече са фундамент за успешното развитие на компаниите", коментира Ален Дехейз, главен изпълнителен директор на "Адеко Груп". Друг извод от анализа на компанията е, че според 69% от анкетираните е "отминало времето" на 8-часовия работен ден и основният фокус и оценката на служителите трябва да се прави въз основа на постигнатите цели, а не на отработеното време. Голям процент от топ мениджмънта на компаниите (74%) също е съгласен, че продължителността на работната седмица трябва да се преразгледа.

Домашните ремонти ще намаляват данъците

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 155

Лаптопите най-търсени в кризата

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 155

Българите карат най-старите коли в Европа

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 155

59 на сто от хората правят застраховки по задължение

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 155

Израел възобновява полетите до България

автор:Дума

visibility 125

Франция изпраща военни в Крит

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 155

Помпео с антикитайска обиколка в Европа

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 155

Ама кой щял да дойде, като се махне Борисов

visibility 827

/ брой: 155

Протестите са на народа

visibility 547

/ брой: 155

Ива Уорън: Футболът е не само страст, но и работа

автор:Мони Георгиев

visibility 199

/ брой: 155

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ