22 Септември 2020вторник14:44 ч.

Близо 50% от парите за безлихвените заеми са договорени

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 468

Търговските банки, партньори по програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, са договорили под формата на кредити над 43% от средствата по нея. Това показват данните на Българската банка за развитие (ББР) за първото тримесечие от началото на мярката в подкрепа на служители в неплатен отпуск и самоосигуряващи се лица, които не могат да полагат труд заради пандемията. Банките започнаха приема на документи на кандидатите на 27 април. Досега те са одобрили документите на 14 203 кредитополучатели за безлихвени заеми до 4 500 лева на обща стойност 59 млн. лв. Подадените за гарантиране от ББР кредити са с общ размер 58 723 750 лв.

Данните за трите месеца от старта на програмата показват, че най-много потвърдени кредити има Общинска банка, следвана от ПИБ и ОББ. Първите две банки, които се присъединиха към нея - Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка, вече са отпуснали под формата на кредити 100% от заявения за гарантиране от ББР ресурс. При третата включила се поред банка - Инвестбанк, остават неизразходвани малко над 15% от договорените средства. Най-много свободен ресурс за заеми към физически лица имат Райфайзенбанк, ЦКБ, Пощенска банка и Търговска банка Д. С цел максимално оползотворяване на бюджета на програмата, ББР има готовност както за увеличаване на лимита за финансиране на работещите търговски банки, така и за включване на нови кредитни институции. По данни от търговските банки средната стойност на заемите е приблизително 4 200 лв. 73% от исканията са на лица на трудов договор, а останалите 27 на сто са на самоосигуряващи се.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 622

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 697

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 873

/ брой: 179

Квартали от Мадрид са под пълна карантина

автор:Дума

visibility 263

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 373

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 470

Как търпим това десет години?!

visibility 1457

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 702

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 898

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ