24 Януари 2022понеделник00:10 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Илюстрация Анатолий Станкулов

Няколко думи

Богати на бедност

/ брой: 188

автор:Валентин Георгиев

visibility 27

До какво доживяхме? Новият шеф на т.нар. клуб на богатите държави ОИСР предлага България и още пет страни - Бразилия, Аржентина, Перу, Румъния и Хърватия, да бъдат приети като редовни членове. Звучи като виц, но е самата тъжна истина. Тъжна, защото само ние си знаем на какво дередже сме, а тези, които ни канят, определено не се интересуват що за абсурд и гавра е това и се ръководят от съвсем други интереси. Последни в ЕС по доходи, с най-голямо неравенство, но сред първите 35 държави в света по икономическо развитие. Няма такава пародия! Затъваме все повече и повече, а сме се засилили към организации и структури, които са на светлинни години от нас.  

Излиза, че в ОИСР приемат след покриване на високи критерии като огромна корупция, бюрокрация и безработица, господство на мутрите, унищожено производство, галопираща инфлация... Любопитен факт, който малцина знаят, е, че страната ни е подала молба за членство още в далечната 2007 г. Но оттогава досега все ни препоръчват "реформи" и съвети без някакъв конкретен отговор.   

Ще попитате какъв ни е кярът от цялата тази работа? 

Определено големците ще намажат, защото поне на думи ще се вдигне реномето на страната ни - примерно за привличане на инвеститори. Но това е престиж на "гол тумбак - чифте пищови". Само че и този филм сме го гледали.

Определено за членството ще трябва да плащаме и някаква парична вноска, щото за какво иначе сме сред богаташите. А идеята е, като сме при богатите държави, и ние да започнем да плащаме и да подпомагаме по-бедните. И няма да можем да искаме помощ, че сме бедни.

Инак България наистина е богата държава. Или поне беше такава, но за 30 години я окрадоха и разпродадоха. Затова мястото ни е по-скоро в клуба на окрадените. А ако има нещо, което наистина имаме в изобилие, това е повсеместната беднотия.

 

 

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ