02 Юни 2020вторник06:28 ч.

Няколко думи

Болници на колене

/ брой: 4

автор:Аида Паникян

visibility 710

Поредната, този път - областна, болница е поставена на колене. МБАЛ "Св. Петка" във Видин от години е в обектива на медиите, но не с добри новини. А те, новините, са функция от състоянието на здравеопазването в Северозападния регион. Обявен за най-бедния дори в ЕС. Там лекарите от всички специалности са най-малко в страната. Достъпът на и без това най-бедното в страната население до медицинска помощ е изключително ограничен. МЗ нагло им предлага лечение в съседни градове. Без столичните чиновници да са пресметнали разстоянието до Лом, Монтана, Белоградчик, нито стойността на билетите и доколко тя е платима с минимална заплата и минимална пенсия. 

Болници в моето управление няма да бъдат закривани, зарече се премиерът преди година. Но за година умираха и бяха реанимирани немалко отделения в областни болници! Болници, които са собственост на министъра на здравеопазването, т.е. на държавата. Същата държава, която нехае за собствеността си и започва да продава части от болничните си имоти. 

И така, докато една сутрин се събуди без собственост, вече без никакви отговорности към здравето на гражданите си и към националната сигурност. И още дълго ще се пита защо болничните са толкова много, а инвалидните пенсии се увеличават неудържимо. 

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ