30 Ноември 2022сряда21:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°. Днес над страната ще се задържи предимно облачно. На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°.

Борислав Гуцанов: Изграждането на нови пристанищни мощности ще превърне Варна във водещо пристанище

Има сериозен инвестиционен интерес към новото пристанище под кв. „Максуда“

автор:Дума

visibility 39

Инвеститорският интерес към изграждането на ново товарно пристанище в района под кв. „Максуда“ във Варна е сериозен и аз съм сигурен, че това е проектът, който е нужен на Варна, за да се превърне града ни в сериозен икономически фактор в района на Черно море“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ във Варна Борислав Гуцанов.

Като председател на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения той проведе срещи с двама потенциални инвеститори с една от най-големите компании в света - специализирана в строителство на пристанищни терминали, брегоукрепителни съоръжения, изкуствени острови и в драгажните дейности - „Jan De Nul“, със седалище в Белгия и най-голямата държавна строителна инженерна корпорация – китайската China Construction Third Engineering.

Проектът за съоръжението, за което се говори вече повече близо 15 години, е готов. Точно Борислав Гуцанов, в качеството му на председател на Общински съвет – Варна, инициира подписването на споразумение между администрацията на Варна и държавата за преместването на товарните дейности от съществуващия порт “Варна–Изток”, в центъра на морската столица, във Варненското езеро - под кв. „Максуда“. Терминалът, който преди години се оценяваше на близо 500 млн. евро, ще има пет кейови места – 2 за контейнери, 2 за зърно и едно за генерални товари.

Категорични сме, че на този етап държавата трябва да търси за новия терминал едновременно инвеститор, строител и експлоатираща компания“, заяви Борислав Гуцанов. Според него само така ще се гарантират едновременно интересите на двете страни.

Изграждането на новите пристанищни мощности ще превърне Варна във водещо пристанище в транспортния коридор между Далечния Изток и Западна Европа, а България – страната, през която ще минават едни от най-големите товарни потоци. Проектът е готов. Инвестиционният интерес е факт. Нужна е само управленска воля“, заяви Гуцанов, който е единственият политик в страната, работещ по проекта от създаването му преди повече от 15 години до момента.

Около 8 лв. за килограм никулденски шаран

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 233

ЕС налага по-строги правила за стоките, продавани онлайн

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 233

23 хил. българи с годишен доход над 120 000 лв.

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 233

Външният дълг гони 44 млрд. евро

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 233

Продължават силните земетресения в Гърция

автор:Дума

visibility 320

Европол: Разбит е кокаинов "суперкартел"

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 233

Заловен е един от нападателите в Брюксел

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 233

Нов автомобил за ДЦПЛУ - Пещера

автор:Дума

visibility 1

Скъпо "новаторство"

автор:Аида Паникян

visibility 325

/ брой: 233

Г-н Президент, вече нямате право да мълчите!

автор:Валерия Велева

visibility 393

/ брой: 233

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ