16 Януари 2022неделя23:35 ч.

ново:

Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия Националният съвет на БСП свиква заседание на 50-ия Конгрес *** Пакет от 1,5 млрд. лв. в помощ на бизнеса и ЕРП заради енергийната криза *** Земетресение разклати Гърция, усети се в София *** Окончателно: Гонят Джокович от Австралия

Бойко Борисов избяга от дебат "очи в очи"

Председателят на ГЕРБ предпочита експертите да говорят, а лидерите да си пият кафето

/ брой: 42

автор:Милена Николова

visibility 1590

Председателят на ГЕРБ избяга от дебата "очи в очи" с лидера на БСП Корнелия Нинова. От няколко дни тече сагата дали днес ще се проведе дебат между основните опоненти. Социалистите искат пряк сблъсък между Нинова и Борисов, а от ГЕРБ предлагат и експерти по съответните сектори да седят до тях.
До репликите се стигна, след като Нинова покани Борисов на дебат, а той няколко дни увърташе дали ще се изправи "очи в очи" с нея. Вчера социалистката сподели, че той й се обадил по телефона и предложил да се направи дебат между двамата, заедно с екипите, като е заявил: "Да представим екипите, да направим встъпителни думи, ние двамата да се оттеглим, да си пием кафенцето и да ръкопляскаме". Нинова отвърна, че за разлика от него БСП приема политиката като сериозно занимание, а не шоу програма, и отсече, че партийните лидери не са конферансиета. "Затова оставаме на позиция, че го предизвиквам на лидерски дебат. Смятам, че той се страхува от това и се крие зад експерти", обяви председателката на БСП. Тя е категорична, че експертите не могат да носят политическа отговорност, и за пореден път обяви, че иска лидерски дебат, в който всеки да заяви визията си накъде ще води България, ако спечели изборите.
"Все се позоваваме на народа - какво иска той и какво ни е поръчал. Предлагам те да посочат една социологическа агенция и ние да посочим една, и да направим бърз сондаж какво иска българският народ да види и да чуе - лидерски дебат или експертни разговори, и да се съобразим с желанието и волята на народа", каза Нинова.
Независимо от всичко, Бойко Борисов и неговите основни кандидати за министри обявиха, че ще чакат лидера на БСП и нейния екип в 19,30 ч. днес в зала 6 на НДК. Попитан дали сам ще говори по националния ефир на три телевизии, които трябваше да излъчват дебатите, той отговори, че е убеден, че Нинова все пак ще дойде.
"Единствената претенция, която имах, е да представим своите кандидати за министри, за да се каже в първия модул кой какво ще направи. Във втория модул те излизат и влизаме двамата, за да обобщим и да кажем как нашите партии ще следват политиката. Тя не се съгласи, аз пак й предложих да сме първо ние, а после те. Тогава тя ме пита: А ние какво ще правим? Заявих в тон на шегата, че ще пием кафе и ще ръкопляскаме. Аз й заявих, че не е важно какво ще стане на 26, важно е какво ще направим на 27", разказа разговора си Борисов.
"Не виждам никъде страх, нещо, което да не отговаря на тет а тет, очи в очи, ама ние не сме гаджета да стоим очи в очи и да си говорим. Добре, да си говорим двамата, само двамата, но след като кажеш, че са спрени еврофондовете, да има до теб човек, който години е работил и да каже: "Г-жо, не са спрени", онагледи Борисов как според него трябва да изглеждат дебатите между двамата лидери на основните политически сили.

 

Чужда сметка

автор:Аида Паникян

visibility 546

/ брой: 9

Проф. Греди Асса: Изкуството дава доброта и смисъл

автор:Дума

visibility 631

/ брой: 9

Шипченските камбани

автор:Димитър Копривленски

visibility 621

/ брой: 9

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ