14 Април 2021сряда01:07 ч.

БСП посочи приоритетите си в сектор „Туризъм“

автор:Дума

visibility 704

Предсeдателят на Комисията по икономика и туризъм в парламента Петър Кънев, заместник-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов, заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров и секретарят на Парламентарната група на "БСП за България" Димитър Данчев се срещнаха с ръководството на Националния борд по туризъм. Обсъдени бяха приоритетите на БСП в сектор „Туризъм“.

Сред значимите приоритети е обединението на туристическия бранш с помощта на държавата в национално представителна Единна туристическа организация, бе посочено на срещата.

Необходимо е изработването на държавна политика за развитието на всички видове планински туризъм: зимни спортове, рекреативен, познавателен, лечебен, пешеходен, екотуризъм и други, категорични бяха участниците в срещата.

Те се обединиха около тезата, че трябва да бъде разработена специална държавна програма за обезпечаване кадрите в бранша. Нужно е да се добавят към списъка на професиите за професионално образование и обучение специалности, нужни на туризма и разкриване на паралелки в специализираните средни училища в районите с балнео и спа туризъм.

Държавата да стопанисва, управлява и поддържа всички туристически обекти, които са публична държавна собственост, настояха участниците в срещата, както и препоръчаха създаването на публичен регистър на туристическите обекти, държавна собственост.

Браншът изпитва необходимост от лансиране на специални програми за туризма, субсидирани частично от държавата чрез предоставяне на туристически ваучери, стана ясно още по време на разговора.

Президентът веднага свика парламента

автор:Дума

visibility 121

/ брой: 72

Започна чистка в ГЕРБ след изборния провал

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 72

БСП продължава кампанията "Солидарен Великден"

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Брюксел предлага лекарства и храна без ДДС

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 72

С парите от летището ще пълнят бюджетната дупка

автор:Дума

visibility 93

/ брой: 72

Eвропейци искат забрана на бензинови и дизелови коли

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 72

Визов режим за ЕС застрашава Македония

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 72

Политически скандал за бъдещето на Балканите

автор:Дума

visibility 134

/ брой: 72

В търсене на формула

автор:Валентин Георгиев

visibility 92

/ брой: 72

В очакване на гонга за матурите

автор:Деси Велева

visibility 86

/ брой: 72

Спомен за Борис Семерджиев

автор:Емил Янев

visibility 83

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ