23 Януари 2022неделя23:21 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

БСП предлага мерки срещу бедността и демографската криза

Да се сложи край на престъпното управление на ГЕРБ, призоваха хората по време на срещите с кандидатите на левицата

/ брой: 216

автор:Дума

visibility 359

БСП предлага спешни мерки в плана за първите 100 дни срещу растящата бедност и демографската криза. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Шумен Иван Иванов на среща с избиратели. Сред тях са въвеждане на семейно подоходно облагане, намаляване на данъчната основа на работещ родител с 550 лв. за всяко дете, както и 6500 лв. еднократна помощ за второ и трето дете при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това. БСП настоява и за безплатни лекарства за деца до 14 години, както и по-нисък ДДС за основните храни, нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години. Левицата ще търси парламентарен консенсус за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. 

По време на срещите хората изразиха тревогата си от растящите цени и политическата несигурност, а в малките населени места обезлюдяването продължава да е най-голямата болка на местните жители. "Най-голямата задача пред нас сега е да дадем стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост какво ще се случва, защото България е изправена пред тежки кризи, а народът е изтощен", подчерта Иванов.

Дни преди парламентарните избори левицата представи програмата си за управление в Димитровград. На срещите с избирателите водачът на листата на "БСП за България" в Хасково  Владимир Маринов и кандидатите за народни представители Виктор Годжов и Владимир Бамбалов представиха основните приоритети, свързани със здравеопазването, доходите, работните места, икономиката и образованието."Трябва да сложим край на този модел на управление, на безхаберието, което ГЕРБ наложи във всички сфери. Страната има нужда от социална система на управление и единствената алтернатива е ляво управление", призова Маринов. По думите му приоритетно в регионален мащаб трябва да се работи по решаване на проблемите, свързани с водоснабдяването и качеството на питейната вода. "Младите хора очакват от нас да действаме решително за сигурно и спокойно бъдеще", коментира Годжов. Според Бамбалов "БСП за България" има най-добрата листа, която съчетава в себе си мъдрост, опит и младежки ентусиазъм.

По инициатива на най-младия участник в листата на "БСП за България" в Кърджали д-р Ангел Коджаманов бе направено дарение от около 200 тома литература на читалищните библиотеки в Пчеларово, Чубрика и Кирково. В инициативата се включиха  първият в листата Милко Багдасаров, кандидатите за депутати д-р Ваня Михалева, Георги Кючуков и Иван Стойков, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и лидерът на АБВ Румен Петков. Боян Ангелов изрази своята увереност, че в предстоящото Народно събрание законопроектът за българския език най-сетне ще бъде на дневен ред.

Водачът на листата на левицата в Монтана Ирена Анастасова се срещна с избиратели от селата  Расово, Аспарухово, Пишурка, Сливовик и Медковец. Местните хора споделиха своите тревоги от високите цени на храните, от липсата на медицинска грижа и аптеки в населените места.

 Първата в листата в Добрич Мая Димитрова и кандидатът за народен представител Радостина Жекова разговаряха с жителите на село Малка Смолница. Местните изразиха притеснения от високите цени на хранителните продукти, на водата и тока. Те се оплакаха от липсата на вода, особено през лятото, и споделиха, че това е един от основните проблеми на населените места в община Добричка.

 

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ