04 Август 2021сряда03:10 ч.

Снимка Михаела Катеринска

БСП представи плана си за доходи и икономика пред работодателите

автор:Дума

visibility 154

 Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с представители на всички работодателски организации в страната. Тя представи пред бизнеса плана на БСП в сферата на икономиката и доходите.
Предприятията, членуващи в четирите организации, осигуряват работа на 82% от всички наети българи. Работната среща бе по тяхна покана.
Поставихме акцента върху социалните теми, коментира Нинова след разговорите.
Изложихме своито приоритети, които са наши трайни политики от години - работни места, по-високи заплати, защита на трудовите права на работниците и на работещите. Разбираме обаче, че пари за социална политика могат да се осигурят, ако има гаранции за развитие на икономиката и че работодателските организации са тези, които чрез своите членове създават БВП, уточни Нинова.
Ангажиментът на левицата е с възможностите, които имаме да подпомагаме тяхната дейност в няколко посоки: намаляване на административната тежест, ускорено въвеждане на електронно управление, промяна в законодателството в посока на трайно и непротиворечащо си законодателство, категорично дългосрочно, стратегическо и планирано обвързване на образованието с икономиката, обобщи лидерът на БСП.


Тя поясни, че с работодателските организации имат някои различия. Имаме различни виждания по отношение на вноса на работна ръка от трети страни. Ние сме по-скоро за това да се опитаме държава, бизнес, политици и чрез закони да създадем възможност за израстване на кадри. Разбираме и тяхната нужда от работна ръка, но тук имаме някои резерви, допълни Нинова.

 

Според нея нуждите, които работодателите имат от определени специалности, да бъдат държавна грижа и държавна поръчка така, че младите хора, които излизат от тези специалности, веднага да могат да намерят работа в българските предприятия и българската икономика.
В срещата се включиха Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската търговско промишлена паката (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).


Янаки Стоилов обжалва отказа за отстраняването на Гешев

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 148

ИТН представи кандидатите за министрите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 148

Над 200 пожара избухнаха за денонощие

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 148

Спешни медици се разграничиха от протест

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 148

Ценови удар

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 148

ЕБВР придоби дял в концесионера на летище София

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 148

С над 30 на сто поскъпна токът за бизнеса

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 148

Почивката ни излиза с 10-15% по-скъпа

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 148

САЩ гонят още 24 руски дипломати

автор:Дума

visibility 232

/ брой: 148

Грузинци призоваха Путин за рестарт на отношенията

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 148

Протест в Прищина пред посолството на Албания

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 148

Кратки новини

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 148

За цената на зелето

автор:Мая Йовановска

visibility 225

/ брой: 148

Цената на тока няма да се регулира от 2024 г.

автор:Евгени Гаврилов

visibility 196

/ брой: 148

Щом номерът минава

автор:Владимир Георгиев

visibility 197

/ брой: 148

Непонятно!

visibility 201

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ