24 Януари 2022понеделник00:56 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

"БСП за България" утвърди листите

Имаме 3 цели - да дадем стабилност на държавата, сигурност на домакинствата и да влезем в парламента с конкретни решения по конкретни проблеми, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 194

автор:Дума

visibility 8

Неприсъствено и "на подпис" заради противоепидемилогичните мерки Националният съвет на БСП одобри окончателното подреждане на листите. С това вече е ясно как ще изглеждат списъците в 31 многомандатни избирателни райони. 

Четвърт от кандидатите са специалисти с финансов опит и идват от областта на икономиката, бюджета и данъчната политика. Хората, занимаващи се със социална политика, здравеопазване, образование, култура и журналистика, заемат 28% от изборните листи, сочи отчетът на "Позитано" 20. Юристите са 15 на сто, инженерите - 9 процента, с природни науки се занимават 8%. По пет процента са специалистите по отбрана и сигурност и по земеделие и спорт.

БСП тръгва към парламентарните избори с 3 цели - да дадем стабилност на държавата, да дадем сигурност на домакинствата и семействата и да влезем в парламента с конкретни решения по конкретни проблеми, заяви в тв участие председателят на БСП Корнелия Нинова. За пореден път тя изтъкна, че левицата има конкретен план накъде трябва да поеме държавата след изборите. "Имаме готов план за първите 100 дни какво трябва да се направи. Второ, проект за бюджет за 2022 г. и, трето, законодателна промяна за започване на истинската промяна, защото досега не беше истинска", обобщи тя. За евентуални бъдещи преговори БСП ще търси съгласие по тези точки.

Нинова смята, че в плана за първите 100 дни сега най-важни са цените. "Това е проблем номер 1 не само на енергоносители и горива, но и на всичко останало. В тази връзка започваме поредица от срещи, на които поканихме млекопроизводители, месопроизводители, хлебопроизводители, синдикатите, работодателите и заедно с тях искам да обсъдим тези 100 дни", посочи тя. По думите ѝ силата на БСП е в това, че когато предлагат нещо, не го правят кабинетно-партийно, а го водят в разговор с реалните субекти.

"Държавата трябва да влезе в ролята си и тук е големият въпрос за постигане на леви цели с десни методи. Дясната политика е либерализацията и свободата на пазара и който може, да оцелее - това е и положението в момента. Лявата е засилена роля на държавата, особено в такива кризи, Европейски държавници показаха, че са на мястото си, когато държавата поеме ангажимент да овладее тези кризи и да помогне на народите си", категорична бе Нинова.

Един политик трябва да се оценява по това, което е говорил преди да бъде избран и как излиза на финала от поста, заяви тя в отговор на въпрос за президента Румен Радев. "И по този критерий нашата оценка за Румен Радев е положителна, защото това, което каза преди избора му, това следваше през целия си мандат като политики, като послания и действие. Той не излъга, не отстъпи от това, което каза", заяви председателят на БСП. Тя обаче отбеляза, че има позиции на президента, с които левицата не е била съгласна във времето. Тя обясни, че различията са нормални, защото не може президентът и партията, която го е подкрепила и издигнала, на 100% да мислят еднакво.

 

 

 

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ