20 Септември 2019петък07:28 ч.

Наздраве

ЧНГ за 1/4 от човечеството!

Според китайския календар на 3 февруари ще настъпи 4709 г.

/ брой: 24

автор:Ира Георгиева

visibility 1580

Преди повече от 4 хилядолетия с решение на император Хуанг Ти в Китай се въвежда зодиакалният календар, в който 12 животни ежегодно си предават "ръководството" на годината. Според една легенда животните попитали Буда кое от тях ще открие календара. Който преплува първи реката, отговорил той. Хвърлили се всички да плуват, а хитрата мишка се качила на врата на вола и когато наближили брега, скочила и доплувала първа. Според друго предание Буда събрал животните и им поверил най-ценното - Времето. Каквато и да е истината, източният календар се отличава от европейския по това, че е лунен, а не слънчев, и че освен 12-годишния зодиакален цикъл има и цикъл на различните стихии - Огън, Вода, Метал, Дърво, Земя.
Китайската Нова година се празнува от първия ден на новолунието и продължава 15 дни - до пълнолуние. Това е краят на зимния период, когато в Китай природата се възражда за нов живот. Новата година се отбелязва в цял свят, особено в страните с компактни групи китайско население. Освен в Китай е голям празник в Корея, Непал, Тайланд, Монголия и Виетнам. Също в някои градове в Европа, но и в Америка - особено в Ню Йорк и Лос Анджелис, т.е. близо 1/4 от човечеството празнува.


Помогнете ли, ще ви се върне стократно
 
Според Източния зодиак 2011-а е годината на белия метален Заек. Той е страхлив, но гостоприемен, цени домашния уют и красотата. Умен. По природа е толерантен и дипломатичен, романтичен и предан. Бракът, сключен през 2011-а, обещава да бъде изключително успешен. Годината ще покровителства всички, имащи отношение към науката, както и добрите специалисти, отдадени на работата си. Заека няма кураж за отговорни решения. Педант, той не понася безпорядъка. Годината ще бъде особено добра за свещениците, професорите, интелигенцията.
Идва по-спокоен живот, конфликтите ще бъдат сведени до минимум, тъй като Заека е голям дипломат и лесно постига споразумение. Ако през 2011-а помогнете на някого, ще ви се върне стократно. Децата, родени през 2011-а, ще бъдат надарени и толерантни.
2011-а е година за размисъл и подготовка на бъдещето. Дръжте плановете и намеренията си в тайна, но подгответе нови проекти и начинания - така ще спечелите уважението на Заека и неговото покровителство.


Хороскоп за годината на Заека


Плъх
За Плъха 2011-а няма да бъде безоблачна, затова в критични ситуации си стойте тихо в ъгъла. Подгответе почвата за бъдещето, за да сте на върха през следващата година. Посветете се на семейството и на близките си.

Вол
През 2011-а Вола ще реализира всичките си планове. Търпението и трудолюбието са негов запазен знак. Той не обича прибързаните работи, винаги довършва започнатото докрай.

Тигър
За Тигъра годината обещава израстване в кариерата, здраве, енергия и сили. В семейството му ще цари любов и спокойствие. Завинаги ще се освободи от недоброжелателните и завистливи хора.  Пред него са открити всички пътища.
 
Заек (Котка)
За Заека 2011-а е година на успеха във всички начинания - безгрижна и радостна. Семейните ще са щастливи, несемейните ще създадат безоблачни връзки или здраво семейство с потомство. 

Дракон
През новата година Дракона ще пътува много, вкл. и в чужбина. Ще показва най-добрите си качества, ще блести ослепително, а жените ще са сексапилни както никога преди. Драконите ще преминат с достойнство всички препятствия.

Змия
2011 година ще донесе на Змията финансови придобивки, тя ще получи това, за което отдавна мечтае. Проницателна и мъдра, ще види своята съдба няколко крачки напред. Ще се къпе в любов и всеобщо внимание, ще се увлече по философията.

Кон
За Коня годината ще бъде изпълнена със страст и любов. Благоразумието ще му помогне да не допусне грешки и после да съжалява. Годината на Заека ще бъде благоприятна за бизнеса му, но са нужни упоритост и много работа.

Овца
За Овцата 2011-а ще бъде успешна. Ще получите заслужена оценка на вашите качества и ще израснете в кариерата. Ще имате хармонична връзка и ще разрешите стари проблеми. Интересни срещи, при които сте в центъра на вниманието.

Маймуна
В работата и в бизнеса ще ви върви като по вода. Можете да се заемете с всяко, даже много рисковано, начинание - сега е време да действате. Всичко ще ви се удава лесно. През цялата 2011-а добро здраве и прекрасно настроение.

Петел
Отпуснете се и бъдете щастливи, не ви очакват неприятности. През 2011-а ще проявите своята гъвкавост и толерантност, ще можете да си починете, да съберете сили, за да реализирате догодина всички проекти и желания.

Куче
Нови приятели, нови знания. Годината е добра за създаване на семейство. Не започвайте нова работа. Възможни са финансови загуби, но до банкрут няма да се стигне. От вас се иска да задържите благосъстоянието си на същото ниво.

Свиня
За неженените годината е много добра за сключване на брак, а семейните да избягват изневярата. Помислете как да сплотите семейството, обърнете внимание на вашата половинка. Ще подобрите материалното си положение, само бъдете нащрек да не ви подложат динена кора.


 

Хаос и искания за оставки в БНР

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 181

Четирима се обадили "отгоре" за сваляне на Великова от ефир

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 181

Пуснаха Джок Полфрийман предсрочно от затвора

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 181

Системите на НАП били надграждани зле

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 181

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 79

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 181

Лаура Кьовеши става главен прокурор на ЕС

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 181

САЩ правят коалиция в ООН срещу Иран

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 181

Кратки новини

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 147

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 134

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 111

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 62

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ