18 Май 2021вторник10:43 ч.

Въпреки карантината, в Москва отбелязаха годишнината на Ленин

Искам ДУМАТА

Човекът, който промени света

Четете Ленин, не си го измисляйте!

/ брой: 77

автор:Велиана Христова

visibility 2610

Отмина сравнително тихо годишнина, която преди три десетилетия щеше да е събитие номер 1 на годината - 150 г. от рождението на Ленин. Разбира се, неуморните русофоби и антикомунисти пак охулиха Вожда, създал "тюрмата" на народите. Те толкова могат, стиснати в клишетата на "новите си ценности". Бас държа, че 99 на сто от тях не са прочели и пет реда от 55-те тома, написани от Ленин, нито знаят какво е ставало в онази история, от чийто контекст са извадени манипулативните им "факти". 

Затова на Владимир Улянов му приписват и служение на немците, и изкривяване на марксизма, и дори "архипелаг Гулаг" на репресиите в СССР, станали в годините след смъртта му. Колцина знаят, че яростта му срещу руската империя (не срещу Русия!) се ражда с обесването на брат му за участие в опита за атентат срещу Александър III? Кой осъзнава, че до февруари 1917 г. Ленин е върл противник на революциите и ратува за мирен път за промяна на обществото. А след развихрянето на белогвардейския терор, зверствата срещу болшевиките и подкрепата на Запада за тях, какъв друг път е имал той, освен социалистическата революция? Приписват му сатрапски намерения - на него, който пише, че "най-справедливата обществена система е пряката демокрация". И създава "новата икономическа политика" (НЕП), която всъщност дава свобода на предприемачеството срещу централизирания военен комунизъм. Какво оставя Ленин след смъртта си на 54-годишна възраст - възстановена от разрухата страна, мощно развиваща се индустрия, невиждани дотогава социални придобивки за хората - от 8-часовия работен ден до отпускането на пенсия. Да, Ленин е противник на национализма и ратува за интернационален свят без граници (нещо да кажат идеолозите на днешния ЕС?!). Това, че в годините на соца ни се гадеше от денонощното папагалене на клишето за "марксизма-ленинизма", не променя фактите.      

Отричането на Ленин днес е като отричането на Запада преди. Конюнктурна политика. У нас унищожихме неговите паметници, а в близките месеци в гр. Гелзенкирхен ще бъде издигнат първият паметник на Ленин в Западна Германия. Защото личност, която със създаването и утвърждаването на Съветската държава промени цялата история на света в ХХ век, поне трябва да бъде уважавана! 

Борисов пуснал службите в отпуск до септември

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 93

В МВР си затваряли очите за купен вот

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 93

Говорителят на кабинета: Няма да спрем дотук за ББР

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 93

Задава се ново поскъпване на олиото

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

300 евро е глобата за шофиране без маска в Гърция

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 93

Токът на борсата - най-скъп от пет месеца

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 93

Левите и независимите печелят в Чили

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 93

Израел удари 35 военни цели в Газа

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 93

НАТО отработвала удари срещу Беларус и Русия

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 93

Кратки новини

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 93

Всеки на власт - под лупа!

автор:Валентин Георгиев

visibility 227

/ брой: 93

Бруталното изопачаване на историята

visibility 348

/ брой: 93

Датата

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 93

Трудната съдба на един велик паметник

автор:Велиана Христова

visibility 582

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ