09 Май 2021неделя14:10 ч.

ново:

Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата! Честит Ден на Европа! Честит Ден на Победата!

Чуй доктора!

/ брой: 60

автор:Аида Паникян

visibility 602

Колко пъти властта чу докторите, преди да затегне или да разхлаби противоепидемичните мерки? Дали за 13 месеца правителството се заслуша поне три пъти в здравните експерти? Да, за всяко нещо твърдеше, че това е "експертно мнение на медиците". Но не беше вярно! У нас мерките се затягат много след тревожните сигнали на медиците и се отпускат много преди медицинските препоръки. 

Ваксинирането бе спряно от политик - от премиера, на принципа "видяла жабата, че подковават коня". Не бе чуто мнението на медиците, че ваксината е безопасна. 

Все още няма пълна яснота как страната ни е поръчала ваксини, защо е отказала едни и е увеличила количеството на други - сглобяваме мозайката по информации от чужди издания, които се оказват по-верни от уверенията на българската власт. Какво стана с роднинските връзки около "АстраЗенека"? Ваксинацията всъщност спря, заразените и болните се увеличават неудържимо (както прогнозираха уважаващите себе си медици!), ред е на... смъртността. 

Всеки втори с положителен тест се чуди каква е карантината. Отговорните си остават у дома, за да не разпространяват зараза, а другите кихат и кашлят, пък каквото ще да става. Контрол на практика няма! По-лесно е да се затворят училищата, вместо да бъдат убеждавани родителите, че децата им трябва да бъдат тествани периодично и при симптоми - карантинирани, а родителите да бъдат адекватно компенсирани заради принудителното оставане у дома. Като в цивилизованите държави. 

Животът показа, че в пандемията всеки българин трябва да се спасява както може. В борбата със заразата от самото й начало на лъва в устата са хвърлени само лекари, сестри, болници, линейки. Властта си властва, вторачена в изборите и съобразяваща се единствено със собствения си електорат. Останалите са на... естествен подбор. Защо само у нас възрастните бяха оставени за накрая? Да, средната възраст на починалите е 69+, но все повече млади си отиват от КОВИД-19. Пука ли й на властта? Не. Тя предизборно "отчита" фалшив ръст на заетостта, а после се оправдава с "техническа грешка" на най-дребните чиновници. Така й е удобно, защото иначе трябва да дава мизерните компенсации, които дори не плаща навреме. Не управление, а пишман политика. 

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 656

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 840

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 528

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 1069

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ