03 Април 2020петък01:22 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няколко думи

Да говорим за диктатура

/ брой: 55

автор:Валентин Георгиев

visibility 621

Не е моментът да си говорим за демокрация, заяви в прав текст по националното радио Владислав Горанов. Правилно! Сега е моментът да си говорим, и не само да си говорим, а да реализираме диктатура. Както и постъпват управляващите, чиито извънредни мерки ескалират до степен, при която понякога се губи здравият разум. Какво точно иска да ни каже Горанов? Да мълчим, да не оспорваме, да не критикуваме, само да изпълняваме. А който не е съгласен, да бъде наказван. И ако случайно попитаме да ни се даде отчет за всеки лев, изразходван от кабинета, или за състоянието на държавния резерв, да бъдем обвинявани, че саботираме извънредните мерки.

А дават ли си сметка хората от властта, че с някои от рестрикциите сами вдигат риска от разпространение на заразата? Като например разреждането на автобуси в градския транспорт, което увеличава броя на пътниците в превозните средства. Да попитаме кой с неадекватните си и популистки действия и бездействия направи така, че да влизат заразени хора в България? Но дори за такава градивна критика и опити за вразумяване можеш да минеш за "враг на народа", защото си си позволил да мислиш преди да въвеждаш нещо.

Сигурно и президентът попада в същата графа, след като вчера наложи вето върху части от закона за извънредното положение. А властта дотолкова се опияни от безконтролните си правомощия след суспендирането на Конституцията и маса други закони, че май не разбира едно елементарно правило. Така и не се сеща, че ако от едната страна затягаш "ластика", от другата трябва да го отпускаш... Щото иначе в един момент ще те шибне в лицето! 

Това казва и Радев. И хиляди други, които в тези тежки времена насила остават без препитание и средства да посрещнат елементарните си нужди. Къде е социалният пакет от мерки на ГЕРБ, къде са финансовите облекчения, след като всякакви предложения за мораториум на плащанията на хората и малките фирми били "популизъм"? Няма ги. България може би е единствената държава в света, където драконовските мерки са съчетани само със санкции и наказания. Ако това е правилният подход, защо Горанов не изкоментира действията на неговите колеги от други държави?

"Няма дефиниция за невярна информация. За това пък българите ги грозят тежки глоби и затвор", предупреди президентът. Нещо повече: "Експертите, журналистите и гражданите ще бъдат принудени да налагат автоцензура във времена на пандемия и необходимостта на алтернативни позиции. Тази норма може да бъде употребена за интерпретиране на всяко неудобно свободомислене. Според приетия закон, това ограничение остава и след изтичане на извънредното положение."

Какво повече да добавим?!  

След като не било време да си говорим за демокрация, май е време Радев като главнокомандващ да поеме кормилото. Защото това му правомощие важи и при извънредни ситуации като сегашната. А когато избираш между свобода или сигурност, губиш и двете!

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ