04 Юни 2020четвъртък09:13 ч.

Държавата ще събира нови налози по Закона за хазарта

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 861

Фирмите, които се занимават с онлайн залагания в България, ще трябва да плащат такси при извършване на промени по издадените им лицензи. Това предвижда проект на постановление на МС за изменение и допълнение на тарифата за таксите, които се събират по Закона за хазарта, публикуван на сайта на Министерство на финансите (МФ).

В момента в действащия чл.5 на тарифата за таксите, които се събират по Закона за хазарта, не са предвидени такси за разглеждане на документи по подадени искания за извършване на промени по издадени лицензи за онлайн залагания. Става дума за изменения по игралния софтуер. За извършването на идентична услуга при организиране на хазартни игри в игрални зали и казина обаче се заплаща такса. Към момента броят на лицата, притежаващи лицензи за организиране на дейности по Закона за хазарта, е 415.

Ако новите текстове на тарифата бъдат приети, за подмяна на игрален софтуер на комуникационно оборудване за организиране на онлайн залагания вече ще се плащат по 4000 лв. Сумата е същата за увеличаване на броя на игралните софтуери. За намаляване на броя на игралния софтуер пък ще се плаща 2000 лв. 

За подмяна или преработка на игралните модули на игрален софтуер на комуникационно оборудване за организиране на онлайн залагания ще се дължи по 200 лв. за всеки модул. Толкова ще плащат операторите и за увеличаване на броя на игралните модули, а за намаляване на броя таксата ще е по 100 лв. за всеки модул. Ако пък настъпи промяна на интернет страницата за организиране на онлайн залагания, компаниите ще плащат 100 лв. Същата е сумата и за промяна на адреса на контролния локален сървър.

Не е ясно кои мерки остават след 15 юни

автор:Дума

visibility 0

25 са новите случаи на коронавирус у нас

автор:Дума

visibility 60

Затоплянето продължава

автор:Дума

visibility 57

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 351

/ брой: 104

Рядък шанс

автор:Лозан Такев

visibility 238

/ брой: 104

Научният фонд ще финансира изследвания на КОВИД-19

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ