23 Януари 2022неделя23:56 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Доскорошният шеф на Българския институт по метрология Паун Илчев бе назначен за директор на създадената преди година Държавна петролна компания.

Държавната петролна компания се оказа безсмислена

/ брой: 164

автор:Дума

visibility 309

Изхарчени 413 320 лв. от началото на 2021 г. до средата на август, неполучени лицензи за данъчни складове и все още невзети от Държавния резерв петролни бази, което трябваше да стане до юли 2021 г. Това е равносметката от започналата през декември 2020 г. дейност на сформираната от правителството на ГЕРБ да създава конкуренция и сваля цените на горивата Държавна петролна компания (ДПК), чието ликвидиране сега се предлага от група депутати. Данните за свършеното от компанията, която според плановете на бившите управляващи вече трябваше да е открила и първите държавни бензиностанции, са предоставени от служебния икономически министър Кирил Петков в писмен отговор на парламентарно питане. Според приетия миналата година от ГЕРБ правилник за структурирането на държавното предприятие, три месеца след вписването на ръководството на ДПК трябваше да е подадено пред агенция "Митници" заявление за издаване на лицензи за управление на данъчни складове, за да му бъдат прехвърлени двете петролни бази със запасите от суровината, които са към Държавния резерв. Към момента ДПК не фигурира в публичния регистър на лицензираните складодържатели и данъчните складове, поддържан от митниците. Дали е подадено заявление, което е условие за предаване на нефтените запаси на наскоро сформираната компания, не е ясно.
От отговора на Кирил Петков обаче се разбира, че предприятието е провело срещи с Държавния резерв, след които са били изготвени различни варианти за подписване на споразумение, уреждащо условията, реда и сроковете за предаване на физическите петролни активи от Държавния резерв към Държавната петролна компания. Подобен документ обаче така и не е подписан и реално ДПК не може да получи базите и запасите в тях, които по закон трябва да управлява. Реално Държавната петролна компания не е встъпила в изпълнение на своите законови задължения поради прекалено дълго проточилите се процедури по приемане на активите, пасивите, архива и съхраняваните резерви и запаси от нефт и нефтопродукти от Държавния резерв, посочва Петков. Според него Народното събрание трябва да прецени необходимостта от ДПК и да предложи по-добър и оперативно подходящ начин за управление на всички резерви и запаси от нефт и нефтопродукти.Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ