05 Август 2020сряда16:53 ч.

Позиция

Дъвка

Как така брутният вътрешен продукт все расте, а аз все обеднявам?

/ брой: 211

автор:Васил Попов

visibility 2042

България вече е само една дъвка. Една държава на 13 века и повече се стопява като дъвка. През вековете я дъвкаха императори, султани, крале, чауши, кметове, кърсердари, онбашии и какви ли не още серсеми, ама с власт.
Ей в тази дума е разковничето - власт. Не е истина, че властта е кокал, тя е дъвка. Кокалът се огризва и изплюва. Дъвката не се огризва, а се джвака, мляска, плюнчи и осмуква до... дупка.
Ето това е днешна България. Захапана е от пиявица и няма пускане. Всеки божи ден ни мажат очите (не филийката) с числа и цифри, които ни карат да се плеснем по челата: абе, толкова ли съм черноглед - държавата просперира, а аз се тюхкам, че хладилникът ми е празен, спират ми тока за неплатена сметка и не мога да купя нови обувки на децата. Какво тук значи моята някаква си личност, след като държавата...
Ех, преди да изпусна последния си дъх, все пак ще питам. Как става така, че брутният вътрешен продукт расте, а аз обеднявам? Как ми отпускат повече пари за здраве, а аз все по-трудно си купувам лекарствата? Как така държавата все повече се грижи за наука и образование, а младите са все по-неграмотни? Как така все повече пари се дават в сектора национална сигурност и отбрана, а няма нови оръжия, армията е в непълен личен състав, а полицията е все по-безпомощна срещу престъпниците?
Вместо хляб в устата ни пъхат ароматизирани дъвки. Колко са велики и незаменими днешните управници! О, те са готови да си отидат, ама на кого да оставят властта, няма алтернатива. К'во? (тук вече дъвката започва да слепва двете ченета.) "К'во, ам туй беше при Орешарски. Ам къде е опозицията, БСП само яха вълната..."
Мили хора, стига шегички. Долу уж икономическия възход! Долу финансовата стабилност и бюджетните излишъци! Ами колкото повече растат статистическите показатели, толкова по-бедни ставаме. Ерго, толкова повече Бойко и цялата му прилежаща бойковщина крадат. И това ли не е ясно?! Долу растежа! За народа остава да си дъвче издъвканата вече и изплюта дъвка.
О, Българийо! Народе????
 

Финансист: Трупането на нов дълг е неизбежно

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 148

Властта се сети за агросектора

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 148

Производството на ток намаля с над 8 на сто

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 148

Туроператорите остават в протестна готовност

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 148

Близо 80 жертви и 4000 ранени в Бейрут, Ливан е в траур

автор:Дума

visibility 187

Мощни експлозии окървавиха Бейрут

автор:Дума

visibility 247

Източните германки с по-високи пенсии

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 148

Тръмп посочи най-голямата грешка на САЩ

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 148

По следите на изчезващите поликлиники

автор:Деси Велева

visibility 423

/ брой: 148

САЩ губят превъзходството в спътниковия шпионаж

автор:Юри Михалков

visibility 373

/ брой: 148

Данъчната система увеличава бедността на българите

visibility 310

/ брой: 148

Политиката срещу мъдростта

автор:Боян Бойчев

visibility 203

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ