12 Юли 2020неделя18:38 ч.

Дайте му шанс

/ брой: 266

автор:Ина Михайлова

visibility 1037

Недоумение изпълва душите ни. Еврозоната била в криза на оцеляване, а съществуването на Европейския съюз - "на карта". Фиаското около преговорите с бюджета на общността за идната година парализирало властите в Брюксел. Как е възможно всичко това? Недопустимо е! Не можем дори да си го помислим! Не защото най-сетне е време да покажем и ние порция еврооптимизъм (стига сме били на опашката), а защото знаем какво предлагаме на Европа. Цял финансов министър, при това не кой да е, а "отличникът" на Световната банка.
Затова ние, българите, сме спокойни за бюджета на ЕС, след като Симеон Дянков ще работи върху него. И ако в Брюксел все още имат притеснения и опасения, нека все пак се доверят на финансовия Му министър. Нали от Европа подкрепяли Борисов и неговата политика? Нали не кой да е, а България, по думите на Дянков, завърши 2009-а с най-добрия фискален резултат в целия ЕС, а за 2010-а се очаква да бъде единствената държава, която покрива Маастрихтските критерии (каквото и да означава това)?
Господа от Брюксел, дайте шанс на Дянков да ви научи как да направите бюджета на ЕС за 2011 г.! Той вече има достатъчно опит. Натрупа го тук, в България. Първо, направи най-добрия бюджет в ЕС за 2010 г. - нашия. Ако в европейската столица не са много наясно какви са последиците от него, може да попитат всеки трети българин, който е беден. Или пенсионерите, които не видяха стотинка към пенсията си. А може би вдовиците, които очакват някой да си спомни какво им обеща преди малко повече от година.
За лупингите с бюджетния дефицит е излишно да споменаваме. Но затова пък "пица 2010" се трансформира в бюджет на стабилността 2011. В проекта за идната година всичко е повече от стабилно - стабилно са порязани парите за наука и образование, стабилно непоклатими остават пенсиите на нашите бащи и майки, баби и дядовци, стабилно се закотвя линията на бедност, стабилно изглеждат разчетите за доплащане в болниците, стабилизиращо звучат прогнозите и плановете на Дянков и сие за свиване, съкращаване, трансформиране, блокиране, замразяване и намаляване, стабилно закрепостени остават и заплатите ни.
Скъпи бюрократи от Брюксел, той знае какво и как да направи! И ще го стори подобаващо бюрократично - вместо недостиг на средства, ще реализира излишък. Може го, не се съмнявайте! Е, няма да има пари за здравеопазване, наука, образование, социална политика, но за образцов бюджет ще има. И прогнози няма да ви липсват: на всеки три месеца - актуален разчет за излизането от кризата. Сигурно в Брюксел ще приемете по европейски и мечтата на финансовия ни министър: в едно прекрасно утро да изчезне народът, а да остане само бюджетът.
Затова недоумяваме от притесненията и треската, която тресе Брюксел. Чиновниците в ЕС могат да спят по-спокойно - Дянков знае и може. Дайте му шанс!

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 476

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 533

/ брой: 130

Хиляди израелци протестираха в Тел Авив

автор:Дума

visibility 2247

17 ранени при експлозия в Китай

автор:Дума

visibility 233

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 789

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 698

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 1436

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ