25 Юли 2021неделя10:32 ч.

Дела в мръсно сиво

/ брой: 201

автор:Велиана Христова

visibility 1464

ГЕРБ изхвърли от поста му поредния училищен директор - този път и бивш зам.-министър Кирчо Атанасов, човека, създал световноизвестно българско училище и световни златни медалисти. Пенсионира го незаконно и преждевременно. Въпросът обаче не е толкова за него, не е само за него. Колко кадърен народ бе прокуден от работа само защото не пасва на цвета на акъла на поредните управляващи. Политическите прокуди и политическите назначения не са от вчера. Гений да е - вън, щом е чужд. Магаре да е - наше да е.
Защо в България нищо не върви? Защо погубихме построена държава и я превърнахме в материална и интелектуална пустиня? Дали не е, защото навред по ръководните места, от които зависи какво и как да се прави, следите на гениите отдавна са изстинали и на тяхно място масово реват магарета? Колко хора, отдали здраве и живот на делото си, напуснаха обидени и работата, че и страната си?
Добре - притискаш, тормозиш, гониш свестни хора и професионалисти. Обиковено го правиш в нарушение на закона, ама закон у нас кой ти гледа. Но имай малко срама, направи го поне по човешките закони. Какво значи да пенсионираш и уволняваш с устата на дребни чиновници, по телефона, хора, които са градили десетилетия тази страна и са й дали - заводи, плодни полета, отлични ученици, можещи специалисти, научни лаборатории на световно ниво, спасени от болести стотици хора. Кой си ти, че като си стъпил вчера случайно на по-високо, днес си присвояваш правото да загърбиш човешката етика и морал, да обиждаш българи и блестящи специалисти, които са Строители с главна буква? Защото си мислиш, че хората няма да разберат, че си Рушител? Защото си вярваш, че министерската власт оцветява мозъка в искрящо сребристо? Уви. Накрая лъсва само едно мръсно сиво. И цяла България е потопена в него.  

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 370

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 358

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 316

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 140

Варшава: Русия победи в спора за "Северен поток 2"

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1540

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 704

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 500

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 474

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ