19 Октомври 2021вторник09:30 ч.

Демагогия без край

/ брой: 197

автор:Георги Георгиев

visibility 688

През 1933 г. италианският художник-футурист Ренато Бертели изработва най-известната си творба - керамичен бюст, наречен "Безкрайният профил на Дуче". Произведението прилича на цилиндричен технически детайл, но като се вгледаш, различаваш чертите на Мусолини. Както и да се завъртиш, откъдето и да погледнеш, все виждаш диктатора.

У нас е същото. Уж не е вече на власт, уж се жалва, че е репресиран, но като пуснеш големите телевизии, разгърнеш големите вестници и оттам - все същият "любим" профил на бившия министър-председател Бойко Борисов. И повтаря едно и също като латерна - "Всички ще загинете без мене. Ще умрете, бре!". За туй гласувайте за "най-подготвения", за този, който нито един българин не може да го стигне "в следващите 20-30-40 години". Така е. По самохвалство със сигурност не може да го стигне никой не 40, ами 140 години напред.

Седнал в Пловдив и се тупа в гърдите как при него токът 10 години бил 70 лв., а при служебното правителство на президента Румен Радев станал 570 лв. Разбира се, цените на електроенергията растяха и през неговото прекалено проточило се управление. Но да се спори с този човек, е все едно да разговаряте с радиоточката. Той отдавна живее в свой свят. 

Но вие е хубаво да си спомните как именно по време на неговото управление се палеха хора, защото не можеха да издържат на мизерията и напрежението. Как стотици хиляди излязоха на улиците през зимата на 2013 г. именно заради високите цени на тока. Сега се прави на бабаит, но тогава си подви опашката и се самосвали от власт, за да подмятат други горещия картоф. Тогава проблемът беше тук, вътре в страната, а сега е глобален, това е разликата. 

Явно това ще е стратегията на Борисов през тази кампания - да демагогства, както не е демагогствал никога досега, защото - нищо, че се хвали с първо място по социологическите проучвания - народът вече не го иска, и той го знае. И го е бъзе.

 

 

Животът е поскъпнал с близо 5% за година

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 200

ГЕРБ прие полузатваряне на въглищните централи в кратки срокове

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 200

Столичното парно не може да плати борчовете си в срок

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 200

Туристите са били два пъти повече от миналата година

автор:Дума

visibility 149

/ брой: 200

Без явен победител на вота в РС Македония

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 200

Румъния събра подписка за таван на цените

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 200

Кремъл: Русия търси партньори, не врагове

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 200

Изложба по повод 30 години от независимостта на Азербайджан

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 200

Майка или мащеха

автор:Евгени Гаврилов

visibility 224

/ брой: 200

Ще забравим ли какво избираме?

visibility 267

/ брой: 200

"Историята е скърцаща врата..."

автор:Елена Алекова

visibility 234

/ брой: 200

Прокуратурата като собственик

автор:Владимир Георгиев

visibility 196

/ брой: 200

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ