23 Юли 2025сряда15:36 ч.

Снимка БОК, Йордан Петков

Париж 2024

Десислава Ангелова на финал в гребането

/ брой: 146

автор:Дума

visibility 4353

Десислава Ангелова се класира за финала на скиф на турнира по гребане. Надпреварата за медалите е утре от 11.18 ч. 26-годишната българка преодоля дистанцията от 2000 м за 7:27:16 мин. - трето време в първата и по-слаба серия. Ангелова даде с 14 сек. по-добро време от постижението си на 1/4-финалите.
Най-бърза в серията бе шампионката от последните две световни първенства Каролин Флорайн (Нид) - 7:21:26 мин. Защитаващата титлата си от Токио 2020 Eма Туиг (Авл) е №1 в 1/2-финалите. Тя спечели втората серия със 7:17:19 мин. Времето на Ангелова е най-слабо от финалистките, а ако се беше паднала във втората 1/2-финална серия, щеше да остане последна.
Най-доброто постижение в дисциплината за всички времена е на Румяна Нейкова - 7:07:71 мин. от Световното в Севиля 2002. В момента олимпийската шампионка от Пекин 2008 е треньор на националния ни отбор, а съпругът й Свилен Нейков е председател на федерацията.

Замразяват цените до края на 2026 г.

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 134

България с най-нисък дълг спрямо БВП в ЕС

автор:Дума

visibility 223

/ брой: 134

Телефонни измамници искат пари от името на БНБ

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 134

В Гърция: Строг контрол върху таксите за банкомати

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 134

Мицкоски предлага пет потребителски кошници

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 134

28 страни осъдиха Израел за избиванията в Газа

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 134

Накратко

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 134

Истинската заплаха

автор:Александър Симов

visibility 223

/ брой: 134

Когато камбаните замлъкнат

автор:Камелия Базова

visibility 215

/ брой: 134

Ботев и Вапцаров

visibility 223

/ брой: 134

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ