28 Ноември 2021неделя13:04 ч.

Децата на дъгата

/ брой: 144

автор:Милена Николова

visibility 2365

Един казус отмря в предишния парламент и сега отново се реанимира. Тогава депутати от всички парламентарни групи отказаха да легитимират правото на отглеждане на дете от еднополови родители. Явно за това иде реч и сега. За това е шествието, което се задава в центъра на София и за което от дни тръбят медиите. Затова така активни са всички политически сили у нас, та дори и чуждите посланици. Странно се появи дори политическо становище на ДСБ, сякаш някой го иска. Подкрепа за еднополовите връзки декларира и америкнаския ни посланик, като че ли без неговата благословия ще секнат този вид и род "връзки" у нас. Но дотук с носните кърпички!
Да не би да живеем през XIX век. Сексуалната революция беше по време на бащите и майките ни. И да си различен, вече не вълнува, както преди! Още повече, че въпросното стълпотворение няма да е първото у нас през последните години. Помним децата на дъгата да демонстират своите различия по всякакъв начин. Шествията обикновено тръгват отнякъде и свършват пак някъде, а гражданите на нашия град не реагират по никакъв бурен начин на тези публични прояви.
 Сериозният проблем обаче е друг - той се нарича майчинство и бащинство. Трудно обяснима категория, когато въпросната майка е от мъжки пол, или бащата е жена по рождение. Заради децата е цялата истерия. Защото тези деца вече са факт и техните родители искат легитимен статут за тях. Дори това да е през трупа на традицията.
Но тук идват и лавината от другите въпроси. Първият е защо тези законодателни промени се тестват сякаш тайно и се очаква да се решат на тъмно. Освен това в колко държави в Европа има легитимиране на еднополовите двойки и са приравнени към хетеросексуалните? Още по-деликатно е положението с децата. Ами разводите между еднополови родители. Кой ще получи тогава правата над въпросното дете, когато по полов признак майките са две. Защото в тези групи връзките се разпадат също толкова драматично, колкото драматично са се генерирали. Все притеснителни въпроси и все тестващи нашето чувство за търпимост и човечност. Категории, които нашето общество притежава дори в излишък.

Газът може да поскъпне с повече от 3% през декември

автор:Дума

visibility 1447

/ брой: 228

ЕК не откри макроикономически дисбаланси у нас

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 228

Жилищата в София са крайно недостъпни

автор:Дума

visibility 1653

/ брой: 228

Христо Стоичков влиза в търговията с ток

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 228

Европа връща ограничения заради Омикрон

автор:Дума

visibility 211

Центърът Гешев

автор:Павлета Давидова

visibility 1503

/ брой: 228

Как животът се превръща в борба и достойнство

автор:Трифон Митев

visibility 1440

/ брой: 228

Учителите да се приравнят към втора категория труд!

visibility 5328

/ брой: 228

Надежда за промяна

автор:Аида Паникян

visibility 939

/ брой: 228

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ