23 Октомври 2019сряда15:03 ч.

На фокус

Детска радост, събрана в рисунки

Храмът на изобразителното изкуство отвори врати чрез школата в Бухово

/ брой: 300

автор:Йонко Бонов

visibility 1793

След почти двадесет години прекъсване Школата по изобразително изкуство към Дома на културата в град Бухово поднови своята дейност от началото на тази учебна година. Нейният ръководител, художникът Мирчо Колешев, с търпение и любов въвежда ентусиазираните деца във вълшебния храм на изобразителното изкуство. Групата от дванадесет малчугани от първи до четвърти клас с лекота и с ентусиазъм създават своите причудливи светове с молив и с боички върху белия лист.
След два месеца редовни занимания една от стените на Дома на културата грейна с първата изложба на възпитаниците на детската школа по рисуване. Кметът на Бухово Детелина Чобанова сподели радостта на децата при откриването на експозицията пред дошлите родители и граждани. "Тези пъстри рисунки със своята искреност и непосредственост отключват топли чувства в душата на човека - развълнувано каза тя. - Експозицията е събитие за децата ни, което им носи толкова радост. Радвам се и аз като педагог, че тази школа, която отвори отново врати след дълго прекъсване, е полезна за тях."
Директорът на Дома на културата Диана Кацамунска отбеляза: "С тази школа по изобразително изкуство ние обогатихме своите дейности. Домът на културата стана полезен център за повече деца, които ни впечатляват със своята дарба."
Ръководителят на школата Мирчо Колешев пък изтъкна: "Работата с децата ми носи удовлетворение, виждайки тяхното голямо желание да рисуват. Някои от тях очевидно имат добри заложби и ако продължават да се занимават последователно и упорито, могат да израснат дори като художници. Заниманията обаче са полезни за всички деца, тъй като те формират естетическите им чувства и в бъдеще ще им бъдат полезни."
Уютното помещение, в което децата водят занимания, е оборудвано с подходящи стативи, масички и столове, закупени с пари, предоставени от община Кремиковци.


Мирчо Колешев сред своите възпитаници
 

Храните ще поскъпнат с над 5% догодина

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 203

Земеделците ще плащат повече за осигуровки

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 203

България отново с най-скъп ток в Европа

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 203

В бъдещия общински съвет ще работя с лице към хората

автор:Дума

visibility 91

Воля и сърце за добрите дела

visibility 202

/ брой: 203

Щрихи към един български патент

автор:Ева Костова

visibility 273

/ брой: 203

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ