02 Юни 2020вторник18:11 ч.

На фокус

Детска радост, събрана в рисунки

Храмът на изобразителното изкуство отвори врати чрез школата в Бухово

/ брой: 300

автор:Йонко Бонов

visibility 1978

След почти двадесет години прекъсване Школата по изобразително изкуство към Дома на културата в град Бухово поднови своята дейност от началото на тази учебна година. Нейният ръководител, художникът Мирчо Колешев, с търпение и любов въвежда ентусиазираните деца във вълшебния храм на изобразителното изкуство. Групата от дванадесет малчугани от първи до четвърти клас с лекота и с ентусиазъм създават своите причудливи светове с молив и с боички върху белия лист.
След два месеца редовни занимания една от стените на Дома на културата грейна с първата изложба на възпитаниците на детската школа по рисуване. Кметът на Бухово Детелина Чобанова сподели радостта на децата при откриването на експозицията пред дошлите родители и граждани. "Тези пъстри рисунки със своята искреност и непосредственост отключват топли чувства в душата на човека - развълнувано каза тя. - Експозицията е събитие за децата ни, което им носи толкова радост. Радвам се и аз като педагог, че тази школа, която отвори отново врати след дълго прекъсване, е полезна за тях."
Директорът на Дома на културата Диана Кацамунска отбеляза: "С тази школа по изобразително изкуство ние обогатихме своите дейности. Домът на културата стана полезен център за повече деца, които ни впечатляват със своята дарба."
Ръководителят на школата Мирчо Колешев пък изтъкна: "Работата с децата ми носи удовлетворение, виждайки тяхното голямо желание да рисуват. Някои от тях очевидно имат добри заложби и ако продължават да се занимават последователно и упорито, могат да израснат дори като художници. Заниманията обаче са полезни за всички деца, тъй като те формират естетическите им чувства и в бъдеще ще им бъдат полезни."
Уютното помещение, в което децата водят занимания, е оборудвано с подходящи стативи, масички и столове, закупени с пари, предоставени от община Кремиковци.


Мирчо Колешев сред своите възпитаници
 

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 737

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 358

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ