08 Юли 2020сряда15:04 ч.

"Димчо Дебелянов" празнува 50 години

В дух на традиции и приемственост се развива и днес дейността на популярното столично читалище

/ брой: 276

автор:Дума

visibility 11

Миглена Иванова

С много песни, танци и усмивки, с празнично настроение Народно читалище "Димчо Дебелянов 1960" в столичния квартал "Яворов" ще чества 50 години от създаването си. Настоятелството кани свои съкварталци и съграждани, дейци на културата и изкуството, приятелите на духовността на 10 декември от 18.30 ч. в залата на Дома на културата "Средец" (бивш дом "Лиляна Димитрова").
В програмата са включени изпълнения на възпитаниците на читалището от танцово студио "Класик", студио "Музика", Вокална група "Щастливеца" от Народно читалище "Алеко Константинов". Гостите ще могат да се насладят на изящното изкуство на балета, поп и рок изпълнителите, на народните песни и танци. Участниците в юбилейния концерт са носители на национални и международни награди, продължители на културното наследство на България.
За да изразят своята съпричастност към големия и незабравим патрон на читалището - поета Димчо Дебелянов, сред гостите ще бъдат първите основатели на читалището, представители на Съюза на българските писатели, на Съюза на българските журналисти, гости от институции, министерства и духовни средища.
50-годишният юбилей ще бъде съпътстван с изложба на картини от школата по изобразително изкуство към читалището. Ще бъдат представени фотографии от миналото и настоящето на "Димчо Дебелянов", както и на комплекс "Яворов".  
Предвижда се миниспектакъл и на възпитаниците на школата по китара и пиано към читалището, които имат своят заряд и традиции от десетки години.
Идеята на настоятелството и преподавателите на читалището за всички културни и просветни изяви по повод 50 години от основаване на "Димчо Дебелянов" е да се популяризират изкуството, културата, публичните дейности като мощно средство за общуване. Всички са единодушни, че духовността дава възможност за трайно изграждане на българските ценности и обединяване на хората с разнообразни интереси и от различни поколения.

 

Не пуснали туристи на плаж, бил резервиран

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 128

Внасяме 32 хиляди тона дрехи втора употреба

автор:Дума

visibility 365

/ брой: 128

ЕК: България ще се възстанови по-бавно от очакваното

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 128

Курортно лято

автор:Лозан Такев

visibility 213

/ брой: 128

Има решение за кризата

visibility 259

/ брой: 128

Новата цивилизация на хората с достойнство

visibility 181

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ