25 Юли 2021неделя13:33 ч.

Дискотека вдигна петдесет пъти оборота си при данъчна проверка

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 736

Петдесет пъти по-висок оборот са установили инспектори от Националната агенция за приходите (НАП) по време на открити наблюдения в дискотека в Кранево, съобщиха от агенцията. Преди пристигането на данъчните инспектори собственикът на дискотеката е декларирал дневен оборот от 190 лева, а в присъствието им оборотът се е повишил до 10 200 лева. Стопанин на обект на крайбрежната алея във Варна е отразявал оборот от 50 до 100 лева, а по време на наблюденията оборотът трайно е бил 2500 лева.
На фирмите, за които е установено, че укриват голяма част от оборота си, както и на техните собственици и управители, ще бъдат възложени ревизии за последните пет години. Според инспекторите на НАП данните, събрани при откритите наблюдения, ще бъдат достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък, заедно с лихвите за всички недекларирани приходи със задна дата.
По време на проверките във Варна и в курортите Златни пясъци, Св. св. Константин и Елена, Кранево и Албена досега са съставени 98 акта за установяване на административно нарушение - неиздаване на касов бон, като 10 от тях са за нарушаване на Кодекса за социално осигуряване. Инспекторите от НАП са извършили и 30 проверки на обменни бюра във Варна и близките курорти. Съставени са пет акта за установяване на административно нарушение - неиздаване на бордеро и необявени валутни курсове. Наложените санкции са от 2000 до 6000 лева. На двама от проверените предстои да бъде отнето разрешителното за търговска дейност за период от един до шест месеца.

Освободено е ръководството на БЕХ

автор:Дума

visibility 373

Очакват 2% годишна инфлация

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 140

Купуваме по-скъпи телевизори на изплащане

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 140

Новата COVID вълна вече е тук

автор:Дума

visibility 365

Италия въвежда зелени пропуски за ваксинирани

автор:Дума

visibility 321

Заев пожела на Албания успех по пътя към Евросъюза

автор:Дума

visibility 439

/ брой: 140

Последна въздишка

автор:Ина Михайлова

visibility 1551

/ брой: 140

Злодеите разстрелват поетите заради песните им

visibility 716

/ брой: 140

Федерализиране или разделяне на Украйна?

автор:Чавдар Добрев

visibility 518

/ брой: 140

Арогантност

автор:Деси Велева

visibility 483

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ