02 Юни 2020вторник05:46 ч.

До седмица ОИК ще се произнесе по жалба на Атанас Камбитов

/ брой: 240

автор:Павлета Давидова

visibility 351

До седмица се очаква развитие по жалбата на неуспелия да получи нов кметски мандат в Благоевград Атанас Камбитов. Както ДУМА вече писа, гербаджията опитва да отстрани наследника си Румен Томов с обвинения, че не е заличил фирмата си в Търговския регистър.

На провелото се късно в сряда заседание на Общинската избирателна комисия в Благоевград е взето решение ОИК да поиска официална информация от Търговския регистър към Агенцията по вписванията за фактическото състояние на дружеството - дали е подадено искане за заличаване и кога. Комисията ще установи и дали кметът Томов е уведомил Общинския съвет за предприетите действия по смисъла на чл.41, ал.3 от ЗМСМА, който указва, че наличните търговски дружества трябва да бъдат заличени в едномесечен срок след избирането му за кмет при балотажа на местния вот от 3 ноември. След като получи тези документи, както и становище от Томов, в тридневен срок комисията е длъжна да вземе решение дали да прекрати или не правомощията на кмета. Томов може да бъде отстранен, ако за това гласуват 7 души от 13-членната комисия. ГЕРБ и БСП разполагат с по четирима, "Обединени патриоти" имат двама представители, а по един са ДПС, Воля" и "Демократична България".

Румен Томов спечели кметския пост срещу Камбитов, който управляваше общината два мандата от ГЕРБ. Гербаджията твърди, че опонентът му е прехвърлил едноличната си фирма на сина си, но в регистъра тя е записана под друго име и с друг ЕИК. За ДУМА Томов коментира, че не е нарушил закона, но призова да се изчака компетентното становище на отговорните органи.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ