02 Юни 2023петък12:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса. Днес ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в западните райони от страната ще има краткотрайни валежи. Вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще са между 24 и 29, в София - около 24 градуса.

Добрата новина

/ брой: 283

автор:Кристиела Симеонова

visibility 1441

След пороя от негативни новини, който ни залива отвсякъде - все по-ескалираща икономическа криза, безработица, фалити, дойде и една обнадеждаваща вест за младежите в Европа. Най-сетне Европейската комисия реши да инвестира и в младежта, като предложи пакет от мерки - Гаранция за младежта, за успешното вливане на младежите в редиците на трудещите се. От доста време за подобна гаранция призовава европейската левица и лично лидерът на ПЕС и БСП Сергей Станишев.
Младежката безработица в Европа достига безпрецеденти нива и покачването й се превръща в трайна тенденция. Статистиката, която непрестанно ни връхлита, става все по-стряскаща - 5,5 милиона трудоспособни младежи не успяват да си намерят работа. По-страшното е, че "изгубеното поколение" в Европа вече наброява 7,5 милиона млади хора, които нито учат, нито работят, нито посещават някакви квалификационни курсове. А състояние, при което младежите не виждат никаква перспектива пред себе си е неприемливо.
Младежите завършват училище, окрилени да покоряват върхове, но се оказва, че реалността не е никак благоприятна за тях. Често срещан е проблемът с липсата на подходящо квалифицирани кадри сред младите или пък липсата на стаж. Не те взимат никъде на работа, защото нямаш стаж. А как да го придобиеш?! Парадоксално! В тази насока Гаранцията за младежта ще даде възможност на младите хора да придобият професионален опит при надеждни и сигурни условия.
И най-важното е да се действа сега, защото последствията от социалното изключване на младежта ще бъдат катастрофални. Не инвестираме ли в развитието и реализацията на младите, съответно захвърляме бъдещето си на произвола на съдбата.
Сега остава да видим дали тези мерки ще си останат само в сферата на обещанията, или наистина ще проработят. Иначе нищо добро не ни чака. На плещите на всички ни пада отговорността за реализацията и предоставянето на възможност за по-добър живот на младите.

БСП е против посягането на парите от Сребърния фонд

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Основната лихва вече гони 3%

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

В 40% от обществените поръчки има пороци

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Налагат Истанбулската конвенция на цял ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Румънските учители продължават стачката

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Украйна загуби остатъците от бойния си флот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Вдигат тавана на дълга на САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

Тинята в блатото...

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 104

Насилствено тъпкане

автор:Виктор Турмаков

visibility 0

/ брой: 104

Безсмъртни, те пътуват с нас

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 104

Писмо на един англичанин, което разтърсва душата

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ