09 Август 2020неделя11:31 ч.

Добрич ще чете в Нощта на литературата на три места

/ брой: 89

автор:Дана Русева

visibility 1129

Добрич за трети път ще чете в Нощта на литературата на 10 май от 18 до 22 ч. В рамките на по 15 минути популярни личности ще представят на всеки половин час един и същи откъс в различни пространства, наречени "читателски гнезда". След прочита му посетителите на събитието получават печат в брошура-пътеводител и се отправят към следващото читателско гнездо. Така слушателите имат възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ.
Първото читателско гнездо в Добрич е в регионалната библиотека "Дора Габе". Там Венцислав Рачев от Добрич ще чете откъс от романа "Петрония" на АмелинаТомб.  Второто читателско място е в дома-паметник "Йордан Йовков", а третото е музеят в градския парк "Св. Георги". В четенията ще се включат кметът Йордан Йорданов и зам.-кметовете д-р Емилия Баева и арх. Боян Коларов.
Днес инициативата се провежда в 12 български града. Нощта на литературата е международно събитие, в което на една и съща дата на различни интересни места в десетки градове в Европа едновременно се четат откъси от съвременни европейски заглавия. Двадесет партньори ще предложат през тази година откъси от преведени на български език произведения на съвременни европейски автори. Това са посолства и културни институти на европейски страни (EUNIC България и придружени към мрежата), представителството на ЕК в България и фондация "Детски книги".БГНЕС

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 3

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 654

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1174

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ