02 Юни 2020вторник06:22 ч.

Доброто да продължи

/ брой: 60

автор:Альона Нейкова

visibility 1316

Бавно, с малки, но сигурни стъпки започнахме да показваме, че българите можем да бъдем добри, единни, състрадателни и дори предоставящи немалки суми за подпомагане на борбата с коронавируса у нас.

Бележки, в които млади хора и цели семейства изразяват готовност в тази кризисна ситуация да пазаруват за по-възрастните, вече са закачени по входовете на много от блоковете в различни градове в цялата страна. Станалите традиционни брифинги на Националния оперативен щаб чупят всички възможни рейтинги по гледаемост и слушаемост, прибирайки от улиците по къщите и "най-непослушните". Но все по-често след статистиката на новозаразените се оповестяват и най-големите дарители, отделящи стотици хиляди за закупуване на необходимите маски, апаратура, дезинфектанти.

Само преди няколко дни съобщиха, че събраната до този момент сума надхвърля 2 200 000 лева! Дано днес парите станат повече от три милиона. И да продължават да се увеличават. Защото така показваме, че ни пука - за здравето и за живота. Не само за нашия и на близките ни, но и на българите като нация. 

Сред песимистичните прогнози на икономистите се прокрадват (и слава Богу!) информации за инициативи на малки фирми и на индивидуални доброволци - за помощ, за производство на така нужните предпазни средства или просто за подкрепа с труд или добра дума. Покрай имената на известни предприятия, банки, институции, народни представители и бизнесмени, заделили по време на пандемията солидни средства, надали някога ще се чуе за онези, които не се редят на опашки за тоалетна хартия, а се включват с по 5-10 лева в DMS кампанията в подкрепа на българските медици. Но ги има. Макар и да не се споменават често.

Някои наричат тази благотворителност вълна. Нека обаче това да са първите й капки. Които - една по една - да продължат да доказват, че ние можем. Да бъдем хора и да даваме. За да осъзнаем, че не сме живели напразно.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ