26 Септември 2020събота09:35 ч.

Драга Дюлгерова - това Три в едно

/ брой: 62

автор:Велин Георгиев

visibility 1341

Не й завиждам - аз й се възхищавам. Поетеса, художничка, артистка... Това три в едно е седяло вече на капрата на Файтона и мислех, че повече няма да ми бъде гостенка. А ето, че тези дни по пощата дойде едно истинско книжно бижу - стихосбирка, в която има цяла галерия от картини. И какво дискретно заглавие: "С птици и дървета разговарям..." Разгръщам бижуто и влизам в него като в изложбена зала, която едновременно е и салон за рецитация на поезия. Такова нещо беше преди доста години в Националния литературен салон "Старинният файтон" - стихосбирка и изложба с платна на художничката. Сега уж е същото, а не е... Сега и лириката, и картините са побрани в едно полиграфическо бижу...
Попитах по телефона авторката Драга Дюлгерова, която живее във Варна, иска ли да гостува на Файтона? И бях приятно изненадан и поласкан, че в самото начало на април би седнала на капрата. Казах: "Дадено, заповядай, а аз ще кажа на феновете на Салона, че ти си една чудесна поетеса и рецитаторка, та да заповядат на 2 април от 17 ч. да се насладят на Три в едно в Националния литературен салон "Старинният файтон" в къщата музей "Димитър Благоев", ул. "Лайош Кошут" 34.
Ще взема най-важното от анотацията на корицата. Досега има шест самостоятелни изложби. Авторка е на седемнадесет книги с поезия, проза и стихове за деца. Драматична актриса. Нейните стихове са печатани в САЩ, Канада и Русия. Член е на Съюза на българските писатели.
Заповядайте, ценители на художествените светове, защото Три в едно е рядкост. Аз съм ваш посредник - кочияш във Файтона.
 

Христо Иванов не изключи коалиция с ГЕРБ, но без Борисов

автор:Дума

visibility 45

Ден 79: Яйца и по Столичната община

автор:Дума

visibility 58

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 801

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 470

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ