17 Април 2021събота14:38 ч.

На фокус

75 години от ПОБЕДАТА

Дръжте крадците!

/ брой: 87

автор:Велиана Христова

visibility 1624

Очакваше се, че яростните русофоби ще се развихрят около 75-та годишнина от Деня на Победата над фашизма. Но че цинизмът им ще изкатери чак такива върхове и ще излезе на международно ниво, не се очакваше. На 7 май районният кмет на кв. "Лозенец" в София спретна провокация преди празника - щял да маха известния паметник на съветските воини и да изрови костите им, щото навръх коронаепидемията трябвало да се решат наболели въпроси. Наболели за кого? И от чие име ще маха паметници? Напук на всички двустранни и международни договори. Кмет на властващите русофоби ли е или на цялото население на голям столичен квартал? Щял да преименува и улицата на руснака Граф Игнатиев, обаче ще назовава парк на Ана Политковская, с чието име на уста съкварталците очевидно стават и лягат - родена е в Ню Йорк все пак и е критикувала Путин. Така софиянци бяха ощастливени и с паметник на Рейгън, но сега, дни преди 9 май, за пореден път неколцина античовеци в общината, прибягвайки до фалшификации, пак отказаха да разрешат паметник на стотици избити деца, невинни жертви на времето до 1944 г., и на три хиляди депортирани еврейчета от "новите български земи". Нищо, че десетки хиляди българи от цялата страна подкрепят идеята с оскъдните си парички, а в няколко големи държави в Европа вече направиха такива паметници (но за това - отделно).

Пак на 7 май външната ни министърка Захариева вкара България в нов скандал, като подписа декларация на 10 държави, че краят на Втората световна война не донесъл свобода на всички, понеже в Източна Европа СССР "сграбчил народите в желязна хватка... чрез военна сила и репресии". Да се казва друго за края на войната било "подмяна на историята". И, представете си, в тази редичка за равенство на всички държави настояват и САЩ, които за последните десетилетия нападнаха други страни над 110 пъти! Нашият народ има за такива случаи прекрасна поговорка: "Крадецът вика: дръжте крадеца!" Но въпросът е от чие име Захариева подписа този документ като българска позиция? Парламентът ли я упълномощи или правителството? Или вече всеки в екипа на Борисов действа на принципа "Държавата - това съм аз!"? Обаче, преди да нападат Русия, първо да се покаят, че за разлика от съседите ни в Източна Европа, България е била победена държава, съюзник на Хитлер. Но в ината си властващите потъпкаха и Победата, и Деня на Европа, като не стъпиха на официалното честване. Опозориха себе си, не празника. 

Колкото до подмяната на историята, има я - в угода на чужди интереси и добре осребрена. Хайде стига будалкахте хората! Оревахте орталъка, че пактът "Рибентроп-Молотов" на СССР и Германия бил виновен за войната, ама не казвате, че големите западни държави и общо 10 страни в Европа са сключили подобни договори с Хитлер доста преди това - първа е Полша, още през 1934 г. СССР подписва договор последен. Не казвате, че на 30 септември 1938 г. с активна подкрепа от САЩ в т.нар. Мюнхенски сговор Великобритания, Франция и Италия договарят с Хитлер подялбата на Чехословакия между Германия и Полша! Именно Полша попречва на Червената армия да се притече на помощ на Чехословакия. И всички опити на СССР да постигне обединение на антихитлеристките сили се провалят. Още през 1935 г. договор с Хитлер подписва Англия, на 6 декември 1938 г. подписва Франция. И многомилиардна икономическа помощ от Англия и САЩ се налива в промишлеността на нацистка Германия. Целта е тя да насочи острието си на изток - към Съветска Русия. На Нюрнбергския процес питат ген.-фелдмаршал Кайтел дали Германия би нападнала Чехословакия през 1938 г., ако западните държави подкрепяха Прага? И той казва: "Разбира се, че не. Ние не бяхме достатъчно силни от военна гледна точка. Целта на Мюнхен беше да се изтласка СССР от Европа, да се спечели време и да завърши въоръжаването на Германия."

Полша първа опита послевкусието на тези политически интриги, Хитлер я прегази. Точно тази Европа сега се опитва да прехвърли вината от себе си върху СССР. Невероятно, но единствено Меркел  на 8 май заяви: "Стига фалшификации! Единственият виновник за войната е Германия!" Чест й прави. Защото Западът откровено фалшифицира историята. Посланиците му у нас пуснаха видеообръщение не за Победата, а за декларацията на френския министър Робер Шуман по идея на Жан Моне за еврообединяване при въглищата и стоманата, огласена през 1950 г. точно на Девети май - за петата годишнина от Победата. А народът ни? Ами, той в това време гледаше руската телевизия... Колкото до прословутия "секретен протокол" към пакта "Рибентроп-Молотов", с който Хитлер и Сталин уж си поделили Полша, в него са записани единствено претенциите на Германия за полски територии, а дали да се запази Полша като самостоятелна държава "ще се решава в хода на по-нататъшните политически действия". Е, по-нататъшните действия опазиха Полша! 

Допускам, че такива като госпожата Захариева са невежи по история и изобщо трудно четат. Но тези, които им диктуват позициите, много добре знаят за какво иде реч и каква е целта на откровеното промиване на мозъци, което активно бе ускорено в дните преди Девети май. Целта е същата като преди 80 години. Русия.

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 256

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 474

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ