19 Септември 2021неделя02:40 ч.

Дребните производители стават приоритет за Фонд "Земеделие"

/ брой: 177

автор:Дума

visibility 88

Ще обърнем политиката на ДФ "Земеделие" към дребните и средните земеделци. Целта ни е нашите служители да станат техни служители. Дори това да звучи като клише, го казвам от сърце. Това заяви директорът на ДФ "Земеделие" Борис Михайлов. Той каза, че при встъпването си в длъжност като директор преди три месеца е обещал да прекрати опитите за заобикаляне на правилата и злоупотребите с публични и европейски средства. Обещал е също да направи така, че фондът да работи прозрачно и почтено в полза на земеделците и обществото, както и всички забавени проекти да бъдат финализирани в рамките на годината. Всичко това изпълнявам стриктно и неотклонно и го изисквам от всеки във фонда, каза Михайлов. 

За краткото време новото ръководство на фонда е създало горещи телефони специално за бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/. "От началото на юни чрез тях имаме постъпили близо 650 въпроса. По всички тях са предприети действия за разрешаване на възникналите неясноти и проблеми", съобщи директорът. "Имаме подадени сигнали за нарушения, нередности и корупция, които също се обработват. Най-често земеделските стопани се жалват за забавяне на решения за одобрение на проекти, както и отказ на служителите да отговарят на запитвания на бенефициенти", информира Михайлов. Някои от сигналите са предоставени на компетентните органи за разследване. Засилени са внезапните проверки на инспектората към фонда, в които Михайлов се включва лично. За последните три месеца служителите на инспектората са направили 6273 проверки на място, информира Михайлов.

 

 

 

Айтос на протест: „Без тирове убийци!“

автор:Дума

visibility 168

Съборът на БЛС преизбра д-р Иван Маждаров

автор:Дума

visibility 183

Петков и Василев представят проекта си утре

автор:Дума

visibility 1220

Стефан Янев се срещна с пътните строители

автор:Дума

visibility 278

Задава се риск за бюджет 2022

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 179

НАП проверява спортния тотализатор

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 179

Само момчета ще учат в гимназиите в Афганистан

автор:Дума

visibility 172

САЩ спретнаха англосаксонски военен пакт в Азия

автор:Дума

visibility 524

/ брой: 179

Курц: Пандемията за ваксинираните свърши

автор:Дума

visibility 445

/ брой: 179

Протести срещу дясната политика в Еквадор

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 179

Страховете ни

автор:Георги Георгиев

visibility 1323

/ брой: 179

Не е яко да си вандал

автор:Велиана Христова

visibility 549

/ брой: 179

Президентската прокаженост на ГЕРБ

автор:Юри Михалков

visibility 849

/ брой: 179

Инфлацията ще ни помете безпощадно!

visibility 631

/ брой: 179

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ