02 Юни 2020вторник04:17 ч.

Дресьорът на болонки

/ брой: 82

автор:Александър Симов

visibility 1849

Бойко Борисов притежава качество, което трябва да му бъде признато. Той знае великолепно как да разиграва умните и красивите и то по начин, по който цирков дресьор кара лаещи болонки да скачат и джафкат по негова команда.
Поредният медиен фишек, който Борисов пусна, накара цялата виртуална десница мигом да забрави, че до вчера му се нахвърляше като вампир на кръв, и да започне да ръкопляска на изявленията му, че нито той, нито Цветан Цветанов ще бъдат кандидати за президент.
Много е трудно да се каже дали Борисов говори истината или просто милва десните си болонки по перчемчетата, за да ги приспи до мига, в който президентската надпревара стане наистина ожесточена. Да се довериш на изявление на премиера е все едно да тръгнеш с превръзка на очите из минно поле, но българската десница е умна само на думи, докато в политическия смисъл на думата интелектът й е сравним с този на буболечките. Точно на това разчита Борисов, когато стартира всяко свое медийно шоу.
Тук маневрата има ясни очертания. Борисов сваля огъня от себе си, натиква Цветанов зад гърба си и пуска адреналиновата инжекция на десницата, която ще подскача няколко дни като първолак, предозирал със захарните продукти. Понеже всички знаем колко е единен Реформаторският блок, в следващите няколко месеца в дясното пространство ще започнат граждански войни за президентската кандидатура. В крайна сметка, след като в РБ се натровят от миризмата на политическа стръв, "единно" ще стигнат до три или четири имена, около които ще има допълнително битки. И точно тогава ГЕРБ пак ще изплуват на сцената, когато решат да извадят от тъмнината на европейското безвремие Кристалина Георгиева и да я поднесат като лакомство на изтощената от битки десница. Това, че тя е просто една кукла на конци, няма да има значение. Болонките ще са доволни, ще махат с опашки и ще джафкат. Някои от тях пак могат да почнат да пишат хубави статуси за Б.Б. Тъмно и неясно нещо е любовта.

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ