03 Август 2020понеделник23:15 ч.

Дресьорът на болонки

/ брой: 82

автор:Александър Симов

visibility 1953

Бойко Борисов притежава качество, което трябва да му бъде признато. Той знае великолепно как да разиграва умните и красивите и то по начин, по който цирков дресьор кара лаещи болонки да скачат и джафкат по негова команда.
Поредният медиен фишек, който Борисов пусна, накара цялата виртуална десница мигом да забрави, че до вчера му се нахвърляше като вампир на кръв, и да започне да ръкопляска на изявленията му, че нито той, нито Цветан Цветанов ще бъдат кандидати за президент.
Много е трудно да се каже дали Борисов говори истината или просто милва десните си болонки по перчемчетата, за да ги приспи до мига, в който президентската надпревара стане наистина ожесточена. Да се довериш на изявление на премиера е все едно да тръгнеш с превръзка на очите из минно поле, но българската десница е умна само на думи, докато в политическия смисъл на думата интелектът й е сравним с този на буболечките. Точно на това разчита Борисов, когато стартира всяко свое медийно шоу.
Тук маневрата има ясни очертания. Борисов сваля огъня от себе си, натиква Цветанов зад гърба си и пуска адреналиновата инжекция на десницата, която ще подскача няколко дни като първолак, предозирал със захарните продукти. Понеже всички знаем колко е единен Реформаторският блок, в следващите няколко месеца в дясното пространство ще започнат граждански войни за президентската кандидатура. В крайна сметка, след като в РБ се натровят от миризмата на политическа стръв, "единно" ще стигнат до три или четири имена, около които ще има допълнително битки. И точно тогава ГЕРБ пак ще изплуват на сцената, когато решат да извадят от тъмнината на европейското безвремие Кристалина Георгиева и да я поднесат като лакомство на изтощената от битки десница. Това, че тя е просто една кукла на конци, няма да има значение. Болонките ще са доволни, ще махат с опашки и ще джафкат. Някои от тях пак могат да почнат да пишат хубави статуси за Б.Б. Тъмно и неясно нещо е любовта.

Борисов радва администрацията с 30% скок на заплатите

автор:Дума

visibility 5

Търсят кой е записвал Борисов

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 147

Половината българи не одобряват Гешев

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 147

2 млн. по-малко чужди туристи у нас заради КОВИД

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 147

Всеки двадесети търговец е загубил 90% от приходите си

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 147

В АПИ още не знаят колко са опасните мантинели

автор:Дума

visibility 72

/ брой: 147

Русия пуска ваксина срещу КОВИД-19

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 147

Помощник на Тръмп иска добри отношения с Русия

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 147

Берлин зове за твърда позиция спрямо Китай

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 147

Кратки новини

автор:Дума

visibility 68

/ брой: 147

И Десети ноември няма да помогне

автор:Спирдон Спирдонов

visibility 132

/ брой: 147

Защо властта мрази българската музика?

автор:Альона Нейкова

visibility 142

/ брой: 147

Датата

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 147

Ново време

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ