02 Юни 2020вторник02:59 ч.

ДУМА ПИТА

/ брой: 17

автор:Дума

visibility 411

1. Кой манипулира - НИКК, прокуратурата или медиите?

"Описаните по-горе отклонения, както в амплитудно-честотните характеристики, така и в областта на синтактичните, стилистичните и интонационните особености, биха могли да се дължат на манипулация върху звукозаписите. Привнесеният допълнителен фонов шум и изкривяването на сигнала ограничават възможностите за изследване и откриване на признаци за манипулация и монтаж върху изследваните звукозаписи."
Цитатът е дословен от разпространеното в сряда становище на Националния институт по криминалистика и криминология за три звукозаписа, разпространени от в. "Галерия". Прокуратурата "счете за необходимо предвид засиления обществен и медиен интерес" да го разпространи мигновено.
"Прокуратурата: Записите са манипулирани". "Проверката на прокуратурата доказа: Записите от "Галерия" фалшификат". "Ало, Ваньо" било манипулация". Това пък са вестникарски заглавия по горния цитат.

2. Министър-председателят в състояние ли е да даде ясен, прост и категоричен отговор на следния елементарен въпрос - произнасял ли е в телефонен разговор с Ваньо Танов думите "поел съм ангажимент, че няма да го закачам" и "изведи хората оттам"?

3. Какво е официалното тълкувание на прокуратурата за изречението на министър-председателя "добре подбрани истини"? Каква ще бъде официалната реакция на главния прокурор спрямо изречението на ръководителя на изпълнителната власт към шефа на митниците "изведи хората оттам"? Според Борис Велчев има ли склоняване към престъпление и упражняване на натиск върху длъжностно лице?

4. Щом звукозаписите са презаписи от оригиналните СРС, защо до момента прокуратурата "не счита предвид засиления обществен и медиен интерес" за необходимо мигновено да образува производство кое служебно лице от МВР е направило тези презаписи от унищожените впоследствие  оригинали? Защо прокуратурата досега не изпълнява свое основно задължение - да разследва това иманентно престъпление?!!

5. Къде и от какво се кри 7 дни шефът на митниците Ваньо Танов? Защо този "доблестен генерал" чак вчера си отвори устата, че разговорът му с Борисов бил фалшификат? От предхождащото го по сценарий анонимно съобщение, че оригиналните СРС-та са унищожени, ли бликна изненадващата му храброст? Г-н Танов, заради какво се изплюхте така мощно върху приятеля си Антоний Странджев?

6. Чия собственост е "Леденика" в момента - на СИБанк, на Мишо Бирата или на трето лице?

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ