24 Септември 2020четвъртък17:56 ч.

Двете реалности

/ брой: 148

автор:Мая Йовановска

visibility 181

Настоящата власт, която хората не търпят и което масовите протести не просто показват, а крещят, години наред внушава, че животът в страната се подобрява. Това се прави с четене на статистиката както дяволът евангелието и с непрестанно каканижене за добри макроикономически и социални показатели. Обясняваха ни как България изглежда отлично на фона на другите държави в Европа - като дял на държавния дълг от БВП или че държим добър в сравнение с развитите държави ръст на икономиката, имаме примамливи за инвеститорите данъци и условия за правене на бизнес, кредитен рейтинг и т.н. Големият въпрос обаче е подобрява ли се наистина икономическото състояние на хората и топи ли се разликата в качеството на живот у нас и в другите държави. По това се мери резултатът. 

Доклад за процесите на сближаването и раздалечаването в Европа, озаглавен "Да караш на изпарения", показва ясно двете действителности, двете Българии, в които живеем. Едната, в която съществува властта със своите привилегии, фикции и опити за внушения, целящи тя да се задържи колкото може повече в управлението, и другата - истинската България, в която се мъчат да съществуват хората. Данните показват, че България е сред страните с най-голямо неравенство, лошо качество на живот и здравеопазване, висока корупция и ниска медийна свобода. По показатели за това как живеят българите страната ни е на последно място в ЕС, а по някои параметри дори изостава от държави извън съюза.

България днес е разделена. Направиха го тези, дето вече десет години са възседнали управлението на държавата. Пропастта е между оялите се с власт и привилегии, тяхната гарнитура от клакьори, близки до кранчето фирми и всички други, които все по-трудно успяват да съществуват. На тях не им вървят празните приказки и кризисните обещания на Борисов. Оставка!

Намериха изчезналия Мехмед

автор:Дума

visibility 52

В Благоевград ще избират нов кмет

автор:Дума

visibility 98

Колекторите нямат право да тормозят длъжници на работа

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 181

Само столичното парно има проблем с фактурите

автор:Дума

visibility 221

/ брой: 181

Борисов ни обяви за стратегически газов център

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 181

Фирмите няма да губят компенсациите за вируса при запори

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 181

Трюдо обяви втора вълна на КОВИД в Канада

автор:Дума

visibility 137

Остър сблъсък между Китай и САЩ в ООН

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 181

Берлин отхвърля условията ни към Скопие

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 181

ЕС предлага задължителни правила за миграцията

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 181

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 219

Гоце Делчев: Македония ще се обедини с България

автор:Христо Георгиев

visibility 456

/ брой: 181

За някои дреболии, които не са дребни

visibility 326

/ брой: 181

БСП и "войните срещу цивилизацията"

автор:Мирослав Попов

visibility 290

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ